Så kan du också stjäla pengar ur Allmänna arvsfonden

Vill du också stjäla några hundratusen ur Allmänna arvsfonden? Det är enkelt. Hitta på ett idiotiskt projekt om att bryta ned könsroller eller nåt liknande och pengarna är dina.

Jag prenumerar på Olle Wästbergs nyhetsbrev. I det senaste numret visar han exempel på vad pengarna verkligen går till:

Man kan föreställa sig ett par som dör barnlöst och som har byggt sitt egna hem ­ som sedan visar sig vara värt åtskilligt. Vad kan då pengarna från ett strävsamt liv gå till?

Stiftelsen Fabula Storytelling har fått 1,6 miljoner kr för “ett treårigt modellutvecklingsarbete för att förankra det unga muntliga berättandet i ett mångkulturellt Sverige. — Projektet innehåller inslag som utbildning för all personal på skola och bibliotek inför Berättarrazzian där ett antal berättare stormar in oanmälda i en hel skola under en dag och berättar för eleverna som sedan berättar för varandra. Därefter följer särskilda Berättarverkstäder och Berättarlaboratorier för de som vill utveckla sig vidare i mer regelbunden berättarträning.” Dessutom ska det bli en årlig Fabula Storytelling Festival samt Berättarläger varje sommar, liksom Berättar-, och samtalscaféer, drama- och skaparworkshops. Annars kan strävsamma avlidna i sin himmel glädja sig åt att Ekerö Bike Park- en cykelanläggning på Ekerö fått 367.500 kr för extremcykling med grenar som dirt, downhill och cross country. Eller de 200.000 kr som gått till Snake City Grafitti för ett miljöprojekt som ska “utveckla metoder för unga graffitimålare att måla med giftfri färg”.

Föreningen Svea Sträng – Ung utan Pung har fått 2,4 miljoner kr “för att ge skolpersonalen verktyg, inspiration och motivation att verka för en jämställd skola.” De ska samverka med Föreningen Tjejzonen som fått 1,4 miljoner kr för ett likartat projekt där de “kommer till skolan under två dagar för att med besöket inspirera och motivera till ett långsiktigt jämställdhetsarbete”.

Projektet Existera mera i Örebro syftar “till att utforma ett pedagogiskt koncept där ungdomars psykiska och existentiella hälsa gestaltas och problematiseras. Man vill att ungdomar tillsammans med en lärare/ teaterpedagog ska ta fram manus och spela in en film som ska innehålla ett antal generativa teman som skildras genom korta berättelser ut tonåringarnas liv.” 245.000 kr av arvspengarna går dit.

Föreningen Värmen i Hyltebruk vill “att ungdomar själva med hjälp av ledare ska skissa, planera och bygga en musikstudio”. Dessutom har man ett kill- och tjejprojektet vars “syfte är att byta roller med varandra. Föreningen har idag en killgrupp och en tjejgrupp där det bedrivs ordinär verksamhet, det vill säga att killar sysslar med paintball och Local Area Network (LAN) och att tjejerna diskuterar känslor och har sminkkurser. Detta vill föreningen ändra på genom gemensamma aktiviteter som grundar sig i att diskutera härskarteknik samt att killarna till exempel får tips om modefrågor och kost och hälsa och tjejerna ska lära sig självförsvar m.m.” Några hundra tusen kunde det vara värt tyckte arvsfonden.

Djurens rätt i Växjö har fått pengar för att samla in 10.000 namn mot import av hund- och kattskinn inom ramen för ett EU-projekt som Djurens rätt också fått EU-pengar för.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Så kan du också stjäla pengar ur Allmänna arvsfonden”

 1. Dags för Alliansen att rensa upp. Men de kanske tycker detta är vettigt!? Här är de personer som tar dessa tokiga beslut.

  Ordförande:
  Ragnwi Marcelind, statssekreterare, Socialdepartementet
  Vice ordförande:
  Christer Hallerby, statssekreterare, Integration- och jämställdhetsdepartementet

  Övriga ledamöter:
  Gunilla Malmborg, departementsråd, Socialdepartementet
  Benny Marcel, avdelningschef, Statens Kulturråd
  Lotta Axelsson, kanslichef, Socialdemokraternas kansli Stadshuset
  Malin Ekman Aldén, generalsekreterare, Svenska handikapporganisationernas internationella biståndsförening
  Susann Forsberg, avdelningschef, Hjälpmedelsinstitutet

 2. Cykelparken på Ekerö är inte så tokig tycker jag. Man kan förvisso fråga sig varför den inte kan drivas utan bidrag.

Kommentarer är stängda.