Ta inte efter sossarnas pampfasoner!

Ulf Kristerssons förklaring till varför han “råkat” få en lägenhet på 125 kvm i centrala Stockholm är lika dålig som de som sossepamparna brukar köra med: “Jag är egentligen en helt vanlig människa som råkat haft tur. Jag har stått i kö som alla andra. Sen det var lite bråttom och så dök det här upp.” Men det som är struntprat när sossarna häver ur sig det låter lika illa när det kommer från en moderat.

Det finns bara en förklaring till varför sossepampar som Laila Freivalds och Lars-Erik Lövdén kan fixa lägenheter till sig själva i Stockholms innerstad. De tillhör makteliten. De har de rätta kontakterna och det finns de som vill fjäska för dem. Det finns alltid någon som vill ställa sig in.

Det är likadant i detta fall. Fastighetsägarens bortförklaring visar hur enfalden ter sig:

–Vi har inte gett honom någon favör alls eller begärt någon gentjänst, men har han löst ett problem för oss eftersom lägenheten stått tom i över ett år och inte gett oss några intäkter. Vi har verk­ligen försökt hitta en hyresgäst, men inte fått några svar (SvD).

Vem tror på allvar att det skulle vara svårt att hyra ut 125 kvm i centrala Stockholm på ett treårskontrakt? Det är så dumt så att man smäller av.

Vad bör då Kristersson göra? Flytta, naturligtvis. Säga upp lägenheten och köpa sig en bostadsrätt istället. Med 80 000 kronor i månaden har han råd.

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Ta inte efter sossarnas pampfasoner!”

  1. Den här artikeln tycker jag faktiskt om. Inte för att den kritiserar någon till höger, alla människor har en tendens att agera fuckat när de får makt, men för att det känns som du TÄNKT SJÄLV lite. Typ kommit med en tanke som kanske rubbar din världsbild lite men ändå erkänt det för dig själv. Att du lägger in en vänsterslänga i rubriken gör mig ingenting, jag tycker fortfarande det är läsvärt. Väl rutet!

Kommentarer är stängda.