Berlusconi kom tillbaks! Allt är förlåtet!

I svensk media ansågs det allmänt att Silvio Berlusconi var en halvtokig pajas. Han var korrupt och maktlysten. Att Italien hade valt honom som premiärminister, dessutom för andra gången, var obegripligt. Det var helt enkelt ett misstag. Ordningen återställdes när vänsterledaren Romano Prodi lyckades besegra honom. Media pustade ut. Italien var räddat.

Faktum kvarstår dock att Berlusconi hittills är den ende italienske premiärminister vars regering har suttit en hel mandatperiod. Ingen annan har klarat av det.

Idag har vi kunnat se att inte heller medias gullegris Prodi klarade detta. Jag tycker det därför är på tiden att Beslusconis rykte återupprättas. Men var han inte korrupt? Det stämmer att han varit anklagad för det, men nu handlar det här om Italien, och vad tror ni ligger bakom regeringen Prodis fall? Jo, en korruptionsskandal. Prodis justitieminister är föremål för utredning.

Men hur är det med pajaserierna då? Ja, så här agerar Prodis regeringsunderlag, som nu bröt samman:

Stefano Cusumano, en av udeur:s tre senatorer, förklarade att han tänkte rösta för regeringen Prodi. Det var tvärt emot vad partiledaren Mastella indikerat och kom som en kalldusch för partiet.

Partikollegan Tommaso Barbato hoppade på Cusumano inne i senaten och kallade honom för “skitstövel, bög och förrädare” och spottade på honom. Cusumano blev så arg att han svimmade och fick bäras ut på bår utan allvarligare konsekvenser (DN).

Berlusconi kom tillbaks! Allt är förlåtet!

___________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Berlusconi kom tillbaks! Allt är förlåtet!”

 1. Jag har bott i Italien flera år och kan upplysa om att Berlusconi även där betraktas som en halvtokig pajas, om än en mycket farlig sådan.

  Det behövs inte mycket mer än en titt på vad han åstadkommit som statsminister för att inse att det ligger en hel del i det omdömet. Många av de lagändringar som genomfördes hade som uttalat syfte att underlätta Berlusconis och andras skumraskaffärer.

  Berlusconi har också använt sitt parlamentariska mandat för att ändra lagar med direkt effekt på pågående rättegångar mot honom själv.

  Jag antar att din bloggpost är ett skämt.

 2. Du vet väl att Berlusconi, med parti, drev igenom en ny vallag strax innan han avgick som sänkte gränsen för vad som behövs för att komma in i det italienska parlamentet. Så det är nu avsevärt mycket fler småpartier som gör det än svårare att regera i Italien. Så att jämföra situationen för Prodi och Berlusconi är inte så enkelt.

 3. Berlusconi är skam för Italien. Han fördärvar landet och korumperar människor. Bort med Brlusconi och hans bundsförvanter!

 4. Nej, jag skämtar inte. Varför skulle jag göra det? Att Berlusconi skulle vara en sämre premiärminister än någon annan Italien har haft är inte helt enkelt inte sant.

  Berlusconi var en hårsmån från att bli omvald. Om han då är halvgalen betyder det att nästan 50 procent av den italienska befolkningen också är det.

  En annan person som svensk media inte heller begriper sig på är George W. Bush. Politiskt sett ligger han i den den amerikanska mittfåran, men i Sverige tror media att han är långt ut på högerkanten. Det är han inte. Däremot är han provokativ i sitt sätt att tala, och det är det som fått vänstermedia i både USA och Sverige att se rött.

  Att han sen misslyckats med sitt krig i Irak är en annan sak. Det har inte att göra med att han skulle stå väldigt långt högerut. Även Hillary Clinton röstade för invasionen i Irak, som bekant.

 5. Jag är italienska o tror att ni svenskar fattar ingenting av ingenting för det som gäller Italiens situation… inte bara för att ni är inte intresserade av att förstå andra kulturer om det inte handlar om USA eller tredje världen, utan också för att nyheter och press är nästan icke existerande i Sverige och allt styrs av vänster i ert land. Så klart er press pratar skit om Berlusconi och lifter Prodi som är lika korrupterad (BEVISAT) men som inte vet något om eftersom “den fria svenska televisionen” har valt att inte informera er om detta. I Italien är det välkänt.
  Berlusconi är inte bra, men alla andra är på samma nivå. Dessutom är otroligt irriterande att ni ska sitta här och att ni vill veta allt om Italien. Italien törs inte säga att andra länder gör rätt eller fel. Men eftersom ni TROR er vara bättre än alla andra länder så tror ni att ni kan bara titta ner på alla andra. Ni tror er veta mer om Italien än Italienarna! Alltså NI ÄR LÖJLIGA och jag vill lämna ert löjligt land så fort som möjligt

Kommentarer är stängda.