Arbetslösa musiker priset för tidskriften Mana

I fredags kom nyheten att den vänsterradikala vänstertidskriften “Mana” får 225 000 kr i produktionsstöd, samt 50 000 kr för sin hemsida. Idag nås vi av beskedet att Statens kulturråd drar in 300 000 kr från Musik i Uppland (dvs. länsmusiken).

Musik i Uppland har länge haft en ansträngd ekonomi och fått högre hyra sedan flytten till sina lokaler i Uppsalas nya konserthus. Det här kan innebära uppsägningar. Det är priset för att Mana ska få sina subventioner.

Kan vi i landstinget göra något? Jo, vi skulle nog kunna skjuta till de 300 000 kronorna. Problemet är bara att det innebär 300 000 mindre i vården. Det är när man ser prioriteringarna som man verkligen blir förbannad på hur staten slösar med bidrag. Varför ska halvtokiga socialister få flera hundra tusen i bidrag för att skriva en skittidning som ingen verkar efterfråga? Varför kan inte dessa pengar gå till att anställa musiker istället? Nu tvingas vi välja mellan vård eller musik, trots att vi hade kunnat få båda två, om det inte hade varit för Kulturrådets sjuka prioritering.

_________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

8 reaktioner till “Arbetslösa musiker priset för tidskriften Mana”

 1. Kopplingen ligger i prioriteringen, mellan att stödja propaganda eller musik. Slutar man ge statsunderstöd till politiska skrifter kan man ge mer pengar till musik.

 2. Helt klart ett tydligt samband. Stefan har helt rätt när han påpekar att Alliansen nya kulturpolitik (som går ut på att en större del av kulturen nu ska bli självförsörjande och inte tynga statens axlar) har påverkat “Musik i Uppland”. Att föreningen i fråga också drabbas av marknadshyrorna (höga på grund av hög efterfrågan)ger också ett tydligt tecken på att Alliansen gör rätt sak.

  Eller nej! Jag läste fel! Det är en tidning som fick behålla sitt presstöd som gjorde att de fick problem! Självklart är det logiskt. Tidigare år har de fått ca 300 000 var. I år får den ena 300 000, men den andra ingeting. Naturligtvis är det inte budgetnedskärningens fel, utan att Mana är djävulens hantlangare, spridda över jorden för att sprida socialistiska lögner. Se klövarna! Se hornen! Bränn de demoner som smutsar ner journalistiken innan all kultur i Sverige offras för deras onda käftar.

 3. Hey – jag har skrivit rätt mycket nu. Man kanske skulle starta en liten blogg – “Anders besvarar Stefan på ett sätt som får Anders att framstå som ett litet barn som precis funnit ironin som verktyg?” Du ger mig onekligen material.

 4. Kan man inte avskaffa Kulturrådet? Vem skulle sakna dem? Förutom Anders förstås. Och hans nyfunna komiska ådra.

  Nej, låt oss stoppa dessa vansinniga “budgetnedskärningar”. Höj skatten! Låt vanligt folk betala ännu mer för en av europas sämst tillgängliga vårdapparater. Höj skatten! “Kulturen” måste får mer pengar.
  På lundaskånska: “Äntligen kunde Kalle och hans radikala kompisar pusta ut. Äntligen hade kommunen skjutit till medel till deras fildelningsklubb, hyrt dem ett hus, betalat deras skolgång, köpt märkeskläder, prenumererat på vänstertidningar med Che Guevara på framsidan och betalat städfirman.”

  Höj skatten! Stoppa budgetnedskärningarna!
  Jo tjena.

 5. 1. Jag har inte påstått att det finns ett direkt kausalt samband mellan bidraget till Mana och det indragna bidraget till Musik i Uppland. Det jag vill visa är vilka sjuka prioriteringar Kulturrådet gör.

  2. Musik i Upplands fördyrade hyror beror på att stiftelsen flyttades från billigare lokaler till dyrare. Det var de dåvarande socialdemokratiska ledningarna för stiftelsen resp. konserthuset som genomdrev detta som ett sätt att ge det nya konserthuset intäkter. Om marknaden hade fått råda, som vi moderater vill, hade Musik i Uppland blivit kvar i sina gamla lokaler med lägre hyra.

 6. 1. Jag beklagar också att kulturrådet inte ger pengar till allt! Jag bor också i Uppland och Uppsala, vi är säkert grannar! Det jag tycker är larvigt helt enkelt är att du försöker få det att framstå som om Kulturrådet kan finansiera ett projekt om året, antingen Mana eller Musik i Uppland.. Och så valde de jävlarna Mana! Inte att de ger pengar till ett stort antal föreningar, men avböjde nu en musikförening pga budget. Nej inte var det budget. Det var för att kommunistsvinen ska få sprida sin propaganda med statliga medel!

  2. Du är onekligen mer insatt i detta än vad jag är. Det fina med detta är att du nästan har fått mig motiverad att ge mig in i den uppländska lokalpolitiken. Om du säger att socialdemokraterna tvingade Musik i Uppland att flytta in i konserthuset för att därför gå mot sin förmodade? undergång (vänta nu.. först nu läste jag artikeln.. stod det att bidragen minskade med tre procent? TRE PROCENT? Nej det kan fanimej inte stämma. Får läsa igen imorgon)… aja hursom. Säger du att S har tvingat Musik i Uppland utför ättestupan får jag helt enkelt acceptera detta. Men tre procents minskning? Kan det stämma? Det här gör ju att punkt 1 också förändras helt. Det jag trodde var nedläggningen av en hel kår (för jag tycker faktiskt det är sorgligt att samhället inte kan uppskatta vissa musikaliska framställningar)kanske bara handlar om uppsägningen av en receptionist? Tre hundradelar av budget?

 7. Jag har inte påstått att det finns ett direkt kausalt samband mellan bidraget till Mana och det indragna bidraget till Musik i Uppland.

Kommentarer är stängda.