Kulturrådet: Reaktionär katolsk tidskrift fick 75 000 kr

Hallå där! Alla ni i kultureliten. Ni som står för humanistiska, upplysta, jämlika ideal. Har ni missat att den reaktionära katolska tidskriften Signum har fått 75 000 kr av Statens kulturråd? Hur har ni kunnat missa det? Varför är det ingen som har reagerat?

Katolska kyrkan är ju världens mest reaktionära rörelse. Den är:

– Mot fria aborter
– Mot preventivmedel, även kondomer i HIV-drabbade länder
– Mot homosexualitet
– Mot kvinnliga präster
– Mot skilsmässor, även i de fall mannen misshandlar kvinnan
– Mot könseneutrala äktenskap
– Mot homoadoptioner
– Mot lesbisk insemination

Ska verkligen våra solidariskt insamlade skattemedel gå till att subventionera en tidskrift som vill sprida dessa idéer? Är detta förenligt med en humanistisk och jämlik människosyn? Det står i grundlagen att homosexuella inte får diskrimineras. Ändå har staten gett 75 000 kr till en tidskrift som är uppenbart homofob. Hallå var är ni!

Jag undrar…

Nej, nu kom jag på det! Kulturvänstern är naturligtvis upptagen med att försvara sina egna bidrag. Det är därför de inte har tid med att angripa katolska kyrkan. Att jag inte tänkte på det.

________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Kulturrådet: Reaktionär katolsk tidskrift fick 75 000 kr”

  1. Helt klart är det så.

    Däremot ifrågasätter jag huruvida idéerna du nämner är reaktionära. Det bygger ju på att motsatserna skulle vara progressiva…

    Hursomhelst, ett bra inlägg.

  2. Visst är katolska kyrkan en av historiens mörkerkrafter. Genom tiderna har den bedrivit tortyr och mord genom inkvisitionen, deltagande i ockupation och slakt av Amerikas befolkning, ett totalt och förbehållslöst stöd till fascismen under Franco och till Franco själv, och nu i spanska valrörelsen har den uppmanat att rösta på högerpartiet PP av de skäl Stefan anger ovan.

Kommentarer är stängda.