Det gick inte den här gången heller

Avtalsförsäkringarna har blivit ett problem. Det är inte rimligt att privata försäkringar äter ett stort hål i statsbudgeten. Det har visats i undersökningar att det är så. Alltså borde de regleras. Socialdemokraterna försökte på sin tid, men klarade inte av att utmana facket. I och med statsministerns meddelande idag visar det sig att också Alliansen gått bet. Vad är det för land vi bor i där fackföreningarna kan bestämma över statsbudgeten?

Vi kan inte ha ett försäkringssystem som är till viss del statligt och till viss del privat. För den privata delen påverkar den statliga, och det är alltid staten som drar det kortaste strået. Förr eller senare måste systemet med tilläggsförsäkringar regleras.

_____________

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: