Inför livstidsavstängning för alla dopare i alla idrotter

Är det inte dags nu att ta i med hårdhanskarna mot dopningen? Hur länge ska vi behöva vänta innan vi återigen kan få se idrott utan att alltid behöva misstänka att de tävlande har dopat sig? Över idrotter som skidskytte, cykling och friidrott hänger ständigt misstanken om dopning. Det gäller tyvärr även en till synes rar och oskuldsfull Susanna Kallur. Vi svenskar är övertygade om att hon, som vanlig hederlig svensk tjej, inte har tagit några droger. Men vad säger man utomlands?

Jag tror att den enda lösningen på problemet är livstidsavstängning, för alla som fällts för dopning, i alla idrotter.

De metoder som används idag, kontroller under träning och tävling, är uppenbarligen inte avskräckande nog. Inte heller verkar sponsorerna ta sitt ansvar. Det är ju inga fällda dopare som varit tvungna betala tillbaka sina sponsormiljoner.

Det behövs därför hårdare metoder. Tänk en person som jobbar på bank och stjäl ur kassan. Tror ni hon kan få jobb i någon annan bank efter det? Tänk en polis som blivit dömd för narkotikabrott? Kan han jobba som polis någon gång mer i resten av sitt liv? I sådana yrken är det livsstidsavstängning som gäller. Det är därför fullt rimligt att samma regler gäller i idrottens värld.

Jag är faktiskt så trött på dopningseländet att jag till och med kan tänka mig att dopare ska polisanmälas. Jag ser dopning som en form av bedrägeri. Elitidrottare som tar betalt av sin publik och som påstår att de inte dopat sig, men som senare blir fällda, har lurat till sig pengar. Varför skall det vara lagligt att bete sig på det sättet?

__________________

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Inför livstidsavstängning för alla dopare i alla idrotter”

  1. Jag tror det är kört. Vi kommer att få se allt mer raffinerade dopingmetoder i framtiden. Säkert omöjliga att upptäcka. Man kan göra mycket genom att peta på celler.

Kommentarer är stängda.