Vem tror att Viking Line är rasister?

SvD har idag en artikel om att en familj blivit tvungen att kasta sina matvaror när den gick ombord på en av Viking Lines båtar. Enligt tidningen finns det misstanke om rasism. Nyheten har sedan kopierats av Aftonbladet, som spelar vidare på rasismtemat. Familjen råkar heta Dehghani och är således inte helt ursvensk. Herr Dehghani överväger att anmäla rederiet för olaga diskriminering, enligt artikeln.

Jag slår vad om att det inte finns någon rasism med alls. Det skulle förvåna mig. Nog för att ordningsvakter har ett dåligt rykte, men är det verkligen någon som på allvar tror att det här skulle vara rasistiskt motiverat? Herr Dehghani är arg, och har kanske rätt att vara det, men har han blivit diskriminerad?

Nu ska jag dock säga något positivt om Expressen! (Det händer sällan.) Även Expressen har kopierat SvD:s nyhet, men tidningen har faktiskt plockat bort rasismtemat. Det uppseendeväckande enligt Expressen är istället: “Viking Lines vakter tog ifrån barnen deras kex och frukter”. En löjlig rubrik visserligen, men det är bra att man inte spinner vidare på rasismtemat. Det kanske jobbar någon vuxen människa på redaktionen i alla fall…

_______________

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Vem tror att Viking Line är rasister?”

 1. Hej!

  Tänk om de skulle ha blivit stoppade i USA:s (med många många fler länders) tull med frukt!
  Oj oj OJ!! Då hade det blivit problem!

 2. PK-media älskar att vältra sig i svenskens främlingsfientlighet som dom uttrycker det.

  Fast jag tycker det går lite väl långt när “risifrutti” blev kastat på marken och det skall vara rasism av PK-media.

  Kanske bara en otrevlig vakt som gjorde tjänstefel eller ens det.

  Kanske man inte får ha med sig “risifrutti” på vikingbåtarna?

 3. Men ingen kan komma och säga att samma sak aldrig hänt “svenska” familjer innan, men eftersom de inte kan åberopa pk-spåret så når det aldrig media! Helt rätt som du gör Stefan och opponera mot rasistsnacket!

 4. Vad har du för bevis om att detta inte är ett rasistfall?

  Tror du att alla behandlas lika oberoende av hudfärg i Sverige? Fråga en adopterad!

  Skulle en blond familj råkat ut för detta? Inte en chans. Men i din värld är väl Sverige det perfekta landet där alla har chansen och alla behandlas lika…eller?

  Du bevisar bara din okunnighet i ämnet av att skriva detta.

Kommentarer är stängda.