Ge inte efter för den muslimska extremismen

Dagens rapport om att den danska polisen gripit fem män misstänkta för att ha planerat att mörda en av de tecknare som var med och avbildade profeten Muhammed i Jyllands-Posten är minst sagt oroväckande, för att inte säga upprörande. Jag tycker att vi nu närmar oss den punkt då våra främsta företrädare för vårt samhälles värderingar, dvs. Danmarks, Sveriges och andra demokratiska länders regeringschefer, ska säga ifrån tydligt och skarpt. I våra länder råder yttrandefrihet och vi tänker inte vika en tum från den principen!

Den muslimska extremismen ska behandlas med samma medel som all annan extremism. Den ska inte tolereras! Det här rör sig inte om att tolerera de intoleranta. Mordplaner är över gränsen för vad som kan tolereras.

Vissa debattörer kommer säkerligen att hävda att vi måste visa ännu större respekt för islam än vad vi gör nu för att problemen med extremismen ska försvinna. Vi ska gå fundamentalisterna till mötes. Andra kommer att hävda att vi i väst har oss själva att skylla, eftersom vi inte lyckats integrera muslimerna i våra samhällen. Nya stora integrationsprojekt kommer att föreslås.

Men det är inte rätt väg. Extremister saknar förmåga till rationella samtal. De uppfattar inte tillmötesgående som en form av respekt, utan som svaghet och en bekräftelse på att de har haft rätt.  Vi bör därför säga ifrån, nu och bestämt, medan extremismen fortfarande befinner sig i sin linda.

Extremisterna talar inte för islam som helhet. Vi vet att det är så. Ingen tjänar därför på att vi uppträder med mild hand mot extremisterna. Allra minst islam.

______________

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se. Källor: DN, SvD, AB, Expr.

Dela med andra:

10 reaktioner till “Ge inte efter för den muslimska extremismen”

 1. Lösningen är att via alla ger oss in i debatten, ritar teckningar skriver insändare och allt. Vill de utplåna motståndet får de mörda oss alla.

  Vi tror inte på att vi får höra så många fler motargument från kollaboratörer nu. Dessa argument är så uttjatade nu och så överröstade av islamisternas onda gärningar att samarbetsmännen och -kvinnorna blir färre och färre. Ingen kan ju längre i god tro försvara dessa mörka krafter, utan kvar står bara de medvetna landsförrädarna.

  Den islamistiska infilttrationen befinner sig inte alls i sin linda. Den är långt gången och mycket målmedveten. Hur många muslimer som öppet stödjer islamisterna är inte särskilt relevant. Problemet är självklart av den arten att vi måste agera enligt försiktighetsprincipen, baserat på riskbedömningar och på vad som faktiskt händer och inte på vad några säger eller skriver. Den bild vi ser är ganska entydig och präglad av kompakt fientlighet mot oss och allt vad vi står för.

  Var och en kan inse att kriget inte är långt borta och att vi måste stå eniga om vi ska överleva.

 2. Konfrontera Islam NU, om 20 år är det för sent. Då blir du halshuggen lagligt i Europa om du t.ex. stavar pedofilen Muhammad’s namn fel.

  Om du är beredd att dör för Islam:
  Var vänlig och dö nu!!

 3. Hela svenska folket: Håller med. Mona Sahlin (aka Måna Muslim) och den socialdemokratiska (kristna) broderskapsrörelsen som har ett nära samarbete med islam. Är alltid knäptysta i dessa sammanhang.
  Vi har fienden mitt ibland oss. Och deras beskyddare, kollaboratörerna är mäktiga.
  Muslimernas tystnad när hot och våld används mot ickemuslimer är förövrigt väldigt talande och illavarslande.

 4. Nej, det finns ingen gigantisk dold muslimsk konspiration. Inget krig kommer att bryta ut. Vad pratar ni om?

  Det rör sig om en liten grupp extremister som 1) inte talar för islam, utan bryter mot islams bud, 2) finns i Danmark.

  Att inte kunna skilja mellan extrema muslimer och vanliga muslimer är ett tecken på ointelligens.

 5. Stefan du skrev “vanliga muslimer…”. Vanliga muslimer har som ett av sina mål enligt islam att sprida islam till alla världens länder. Det står så i koranen. Om du är intresserad och normal så läser du först och har dogmatiska åsikter efter att du vet vad du pratar om.

  Islam måste stoppas, och det nu.

 6. Stefan, det må vara hänt, men det står inte att man ska mörda människor för att uppnå det. (Vill bara lägga en brasklapp för att jag inte vet om det verkligen finns sådana vinklingar i kristna texterna).

  I islam gäller doktrinen att en icke troende, en khaffur har rätt att en gång utsättas för ett övertalningsförsök sedan ska vederbörande mördas om konverteringen till islam inte accepteras.

  Förutom att detta är går att finna i deras skrifter, så agerar de, och har agerat efter den principen sedan islam föddes.

  Islam har alltid spridits med våld. Islam ser jihad och eget offer av liv (i syfte att gagna islam= som den största äran och det mest åtråvärda i livet för muslimer.

  Detta står inte kristendomen för. Det finns inga likheter. Inga överhuvudtaget. Svart och vitt.

 7. Vilken sura i Koranen stöder du dig på när du påstår att islam förespråkar mord på otrogna?

Kommentarer är stängda.