Oppositionen fortsatt splittrad

Splittringen inom oppositionen fortsätter. Lars Ohly kan tydligen inte komma överens med socialdemokraterna och miljöpartiet, förstår vi idag av SvD. Eller så tycker han att man kan låta väljarna rösta först och sedan berätta för dem vad de har röstat på.

Hur som helst så går det inte att utröna vilken politik en vänsterregering ska föra. Socialdemokraterna säger ingenting, och vänsterpartiet vill inte kompromissa om något, trots att det inte ens är klart vad det är man inte vill kompromissa om.

Då får man hjälpa till. Några frågor som en vänsterregering har att ta ställning till:

  • Betyg i skolan – s är för, v är mot
  • Läxor i skolan – v är mot, s är för
  • Vårdnadsbidrag – mp är för, s och v är mot
  • Kärnkraft – s är mot, v och mp är mot
  • EU – s är för, v och mp är mot
  • Jobbavdraget, s har inte bestämt sig, v är emot
  • 200 000 nya jobb i offentlig sektor, v är för, mp och s är mot
  • Låg inflation, s är för, v är mot
  • Svensk trupp i Afghanistan, s är för, v är mot.

Mest obegripligt av allt är hur en vänsterregering ska kunna komma överens om utrikes- och försvarspolitiken. Vänsterpartiet har konsekvent motsatt sig allt som socialdemokraterna har stått för, allt försvarssamarbete med andra länder och med NATO.

________________

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: