Det här kan inte vara möjligt

Läs i Aftonbladet om dagisbarnen som inte får ha randiga kläder:

http://aftonbladet.se/nyheter/article1834785.ab

En ur personalen påstår sig får migrän av att titta på randiga kläder. Följaktligen får barnen inte klä sig randigt.

Otroligt! Kan det verkligen vara möjligt? Är det någon som kollat den här människans mentala status?

________________

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

Dela med andra:

12 reaktioner till “Det här kan inte vara möjligt”

 1. Är det någon som har kollat din? Fattar du hur det känns att ha migrän eller? Varför i hela friden ska inte den här människan ha rätt att slippa migränattacker på jobbet? Om hon slipper det sparar
  hon en massa pengar åt samhället dessutom.

  Vaf är problemet?

 2. Ja, hur tänkte du nu? Det är extremt ovanligt med denna form av svår migrän, men jag har den själv och på mitt jobb har vi inrett så vilsamt som möjligt, och mina kolleger har inga som helst problem att undvika t ex pepitarutigt och vissa färgkombinationer som kan utlösa extrema migränanfall för mig. Vad är det för fel på att ta hänsyn till andra människor runt omkring en som haft oturen att drabbas av såna här saker?

 3. Det är inget fel på att visa andra hänsyn. Det är alldeles riktigt. Men hur långt ska man gå? Jag har randiga tapeter hemma. Ska jag ta ner dem?

 4. Wow, är det bara jag som hör hur det ekar 1984 mellan väggarna? Staten, i detta fall representerat av “Dagisledningen” vill förbjuda vissa randiga kläder. Troligtvis beror detta på att dessa kläder är polarn och pyrets signum – DYRA kläder som symboliserar KLASS. Detta blir alltså ett försök av staten att styra något så personligt som folks kläder för att utsudda klassgränser…

  …eller så är det bara ett försök av en arbetsplats att ge en anställd möjlighet att jobba kvar istället för att sjukskriva sig.

 5. Om jag hade mina ungar på det där dagiset skulle jag se mig om efter ett annat ögonaböj. Och ta med mig kompisarnas ungar också. Maken till svag chef alltså!

  Personalen har säkert elallergier också. Och ser UFO:n och rosa elefanter. Nej fyf för sossekulturer där det skall daltas med kommunanställda på skattebetalarnas bekostnad!

 6. Jo, det är fullt möjligt att man reagerar på kontrastrika ränder och mönster och det kommer troligen att bli vanligare i framtiden. Bakomliggande orsak kan vara en lokal skada på hjärnans synsinne, och den typen av skador blir allt vanligare i och med att allt fler mycket för tidigt födda barn överlever. Så ta rätt på fakta innan du yttrar dig. En ursäkt kan vara på sin plats.

 7. Stefan, kallar inte du dig kristen? Hur du med gott samvete kan göra det och samtidigt vara en så känslolös och oempatisk skitstövel fattar jag inte.

 8. Oj… det här måste man ju bara kommentera….

  Bevisligen har du ju aldrig upplevt ett migrän anfall det är ju helt klart… Sen ska du veta att rent vetenskapligt bevisat kan dessa mönster även framkalla EP-anfall…. O du kan behålla tapeterna hemma för jag tror inte så många skulle vilja komma hem till dig ändå!!!!

 9. Jag kan tro på att man kan få migrän av att titta på randiga mönster. Men jag har svårt att tro på att en person kan få migrän av att titta på randiga barnkläder på ett dagis. Jag tror inte att det i det här fallet är klarlagt att det är just barnkläderna som är orsaken till den här personens migrän. Det kan finnas andra orsaker. Randiga kläder är inte det enda som kan ge upphov till migrän. Det vet ju ni som lider av migrän.

  Jag tror inte på allt som jag läser i tidningarna. Jag tror därför inte att alla som i kvällspressen säger sig vara sjuka också är det.

  Är jag en ond människa för att jag inte tror på alla som säger sig vara sjuka? Nej, det tycker jag inte. För i så fall är hela läkarkåren också ond. Det är ju ganska vanligt att läkare konstaterar att sina patienter inte alls är sjuka även fast patienterna själva hävdar det. Men en läkare som friskförklarar en patient mot dennes vilja är inte ond.

  “Känslolös och oempatisk skitstövel” kallas jag av Nicklas Eriksson, som undrar hur jag kan vara det som kristen. Om man tycker att ärlighet och rättframhet är detsamma som att vara oempatisk då är jag skyldig. Som jag uppfattar den kristna läran är dock ärlighet och rättframhet två dygder att hålla fast vid. Den som läser om Jesus föreläsningar i Bibeln vet att han ofta kom i konflikt med sina åhörare.

 10. Men man undrar ju, när du svarar så löjligt, som “ska jag ta ner min randiga tapet”… Nej, varför skulle du det? Om du haft någon i din absoluta närhet som mått illa av vissa mönster hade du väl inte satt upp den öht? Och om det kommer en ny människa i ditt liv som ofta visas i ditt hem, och mår dåligt av ditt tapetmönster, så är det väl klart att du överväger att byta tapet?

 11. Löjliga är de kommentarer till mitt inlägg som upprört kallar mig för både det enda och det andra bara för att jag ifrågasatt sanningshalten i en notis i Aftonbladet.

Kommentarer är stängda.