Höjden av politiskt korrekt skitnödighet

Förlåt ordvalet i rubriken, men jag har precis hittat det löjligaste exemplet på politisk korrekthet på länge. Nyheten är en månad gammal, men först nu nått mig. BBC berättar att en ny digital utgåva av sagan om de tre små grisarna av en brittisk myndighet bedömts som stötande för muslimer.

A story based on the Three Little Pigs fairy tale has been turned down by a government agency’s awards panel as the subject matter could offend Muslims. The digital book, re-telling the classic story, was rejected by judges who warned that “the use of pigs raises cultural issues”. Becta, the government’s educational technology agency, is a leading partner in the annual Bett Award for schools.

Otroligt, eller hur? Men det är inte slut där. Dessutom bedömde man det som att sagan kunde vara stötande för folk i byggnadsbranschen. Grisarna är ju byggare, som dessutom sägs bygga så dåliga hus att de faller ihop när man blåser på dem.

Larvigare än så här kan det knappast bli. Det är så fjantigt att man smäller av.

__________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Höjden av politiskt korrekt skitnödighet”

  1. Men när man tävlar med varandra i politisk korrekthet blir det ju så där löjligt! Här i Storbritannien har vi ungefär ett sånt där fall i veckan i tidningarna!

Kommentarer är stängda.