Också jag är en kulturbarbar

Fredrik Federley skriver:

“Kulturvänstern har mobiliserat till ett andra krig. I det slaget står jag på Johan Stael von Holsteins sida. Och jag är beredd att stötta honom så länge har orkar hålla ut.”

Jag deklarerar härmed min uppslutning. Jag är häpen över kulturvänsterns reaktionära inställning till förändringar i kulturpolitiken. Ingenting duger annat än att alla som hittills lyft feta statliga bidrag skall få fortsätta att göra det i all evinnerlig tid. Om man inte tycker så är man en barbar, utan någon som helst bildning eller förfining.

Jag är en av dessa barbarer som nu hejar på Stael von Holstein. Jag hoppas innerligt att han slår sönder en massa kulturinstitutioner i sin framfart i Statens Kulturråd. Jag tror nämligen att de som inte klarar av denna bildstorm har något värde. Om det nu alls blir en bildstorm, vilket nog egentligen bara kulturvänstern tror.

I en annan tid hade jag och marknadsliberalen Stael von Holstein stått mot varandra, eftersom jag inte alls är särskilt marknadsliberal i kulturfrågor. Men när det gäller att dika ur kulturvänsterns träsk står vi på samma sida.

Läs gärna Johan Stael von Holsteins artikel i Expressen.

_______________________

Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Också jag är en kulturbarbar”

  1. Hurra!
    Jag vill också visa mitt stöd för träskdikaren. Var står spaden? Finns någon lista man kan skriva upp sig på?

  2. Det finns dessvärre en utbredd offermentalitet bland många svenska kulturutövare. Av den enda anledningen att man valt att ägna sig åt något slags skapande verksamhet, anser man sig ha rätt att bli försörjd av andra,utan att krav får ställas på motprestation, vare sig avseende kvantitet eller kvalitet. Vilken annan yrkesgrupp arbetar under sådana villkor?

    Det kan inte vara rimligt att allmänna medel skall användas för att en mängd självutnämnda “kulturarbetare” skall få ägna sig åt vad som alltför ofta blott resulterar i ytligt och självupptaget trams. Jag önskar Staël von Holstein all lycka och framgång i sin nya gärning.

Kommentarer är stängda.