Siste diktatorn av den gamla sorten

Det börjar bli ont om diktatorer i världen nu när Fido Carlsson på Kuba lämnat in sin avskedsansökan. Det är nästan så att man blir lite nostalgisk. Visserligen fortsätter förtrycket på Kuba med en ny diktator, sannolikt Fidos lillebror, men Fido var ju i en klass för sig. Han tillhörde den gamla sorten, Stalin, Franco, Breznjev, Kim Il Sung. Det är bara en sak som saknas. Han avgår inte med döden. Det tycker jag är lite svagt. Nog hade han kunnat härda ut något år till och väntat in en schysst stroke.

Vem är världens främste diktator efter det här? Kim Jong Il får väl sägas ligga bra till. Robert Mugabe ligger inte långt efter heller. Men i övrigt börjar det faktiskt bli lite tunnsått. Vad är det som händer i världen? Börjar vi få slut på självutnämnda tyranner?

___________________
Twinglylänkar: DN, SvD. Pingat på intressant.se. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Dela med andra:

2 reaktioner till “Siste diktatorn av den gamla sorten”

  1. Jag vet att ni kommunister inte förstår det men en diktator är alltså en person som inte är vald av folket. G. W. Bush är vald av folket.

Kommentarer är stängda.