Vägverket vill förbjuda stående i buss

Idag rapporterar Ekot att Vägverket inte skulle vilja att det ska vara föbjudet att stå i bussar. Men i intervjun säger företrädaren för Vägverket precis tvärtom:

Vägverket ska under våren tillsammans med branschen ta fram råd och riktlinjer för den frivilliga vägen, men helt utesluter inte Andreas Green en framtida lagstiftning.

– Det här är ett första steg och visar det sig att det inte fungerar så kanske man får ta till lagstiftning för det är ändå kanske det som blir nästa lösning, säger Andreas Green på Vägverket.

Vad Vägverket inte tänker göra är att föreslå lagstiftning just nu, men det framgår med all önskvärd tydlighet att lagstifta är precis vad man vill.

Behövs det då? Nej, inte alls. För just samma företrädare för verket säger ju också:

– Vi har i dagsläget inte tillräckligt med underlag för att kunna säga att det är farligt att stå i bussar. Det är för få olyckor som har skett och det finns ingen statistik som visar det.

Vägverket har någon slags idé om att allt som möjligtvis, eventuellt, kanske, skulle kunna vara farligt MÅSTE FÖRBJUDAS! Sluta med detta. Gör nåt annat för pengarna istället. Bygg om några korsningar där verkliga olyckor sker.

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: