253 hycklande socialister

Jag har nu läst “Historieuppropet” på DN Debatt. Var var alla dessa forskare när Göran Persson drog igång projektet “Forum för levande historia” för att se till att alla skolor undervisar om nazisternas brott mot mänskligheten? Vänsterut var det dödstyst. Likaså hördes inte ett knyst när regeringen avsatte pengar till Vetenskapsrådet för forskning om nazisternas brott.

Första gången kritik från vänster kom var när regeringen också satte av pengar för forskning om de kommunistiska brotten. När nu alliansregeringen fullföljer Perssons projekt med upplysande verksamhet blir det plötsligt ett herrans liv.

Undertecknarna påstår sig komma från olika partier. Jag har inte kunnat identifiera en enda person med borgerliga sympatier. Däremot flera socialdemokrater och vänsterpartister. Är det det som menas med flera olika partier?

Det värsta hyckleriet står dock de undertecknare för som tagit emot pengar från regeringen för att forska om kommunismen, och på så vis lydigt spelat med i det forskningspolitiska spelet, men nu plötsligt har kommit på att det är fult. Är det möjligen för att pengarna nu delas ut av en borgerlig regering?

(Den som inte tror att det finns forskare med i upproret som också tagit emot regeringspengar för forskning om kommunismen kan själv slå i Vetenskapsrådets databas. Ett tips är att kolla de namn som hör till Södertörns högskola.)

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “253 hycklande socialister”

  1. Blogge är såvitt jag vet inte en av undertecknarna så vad han har med saken att göra begriper jag inte alls.

Kommentarer är stängda.