Skolgårdsfasoner av sossar i regionfrågan

Regioneländet blir värre för var dag som går. Det senaste är att socialdemokraterna i landstingen i Värmland, Örebro, Dalarna och Gävleborg vill tvinga oss i Uppsala län att ingå i en region med dem. Annars hotar de att sluta köpa specialistvård av Akademiska sjukhuset.

Dessa fyra landsting är sossestyrda, medan vårt landsting och Västmanlands läns landsting, som också ska tvångsanslutas, är borgerligt styrda. Det man vill göra är att skapa en mellansvensk storregion med Akademiska sjukhuset som kronjuvel, styrd av en permanent socialistisk majoritet.

Tror de inte att vi fattar vad de håller på med? Aldrig att jag stöder ett sådant förslag!

Att Värmland, Örebro, Dalarna och Gävleborg skulle börja köpa all sin specialistvård av Karolinska i Stockholm är inte trovärdigt. Det är inte så att det finns en gigantisk överkapacitet där som kan utnyttjas hur som helst. Inte heller kommer patienter från Dalarna och Gävle att begripa varför de ska skickas till Stockholm för vård när ett av Sveriges bästa sjukhus ligger på halva avståndet.

Så här oseriös är faktiskt regionfrågan. Det är skolgårdsfasoner rakt igenom. Förslaget att landstingen själva ska få snacka ihop sig om de vill bilda storregioner är ett av de mest idiotiska någonsin. Det har lett till att byhövdingarna i landet bildar pakter med och mot varandra i sämsta dokusåpastil. Man undrar vem fasen det är som regerar. Kungen eller byhövdningarna?

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Skolgårdsfasoner av sossar i regionfrågan”

  1. Liknande metoder har förekommit i norra Sverige där tre landsting, med Västernorrlands Läns landstingsordförande Ewa Söderberg (s) i spetsen, har försökt att köra över kommunerna i Sundsvall, Ånge och Östersund. Det är både skamligt och skandal.

Kommentarer är stängda.