Äntligen börjar moderaterna tala om rättvisa

Jag brukar alltid tjata på mina partikamrater att vi ska använda ordet rättvisa i vår kommunikation. Kampen om orden får inte underskattas. Länge har vänstern ockuperat begreppet rättvisa. Vi moderater har istället fått ta hand om ordet frihet. Väljare med en förenklad syn på politik har därför trott att de valt mellan rättvisa och frihet. (Jag har till och med haft en doktorandkollega i statkunskap som inte kunde förstå att högerpolitik kunde vara rättvis. “Rättvisa är väl inte det man förknippar med högern”, tyckte hon, utan att ens fundera över saken.)

Nu äntligen har vårt kära kampanjkontor i Stockholm förstått problemet. På första maj kommer därför detta flygblad att spridas i landet. Jag hoppas att fler flygblad av denna typ kommer. Jag vill därmed uppmana alla moderater i landet att tala mer om rättvisa. Var inte rädda för att ordet är mångtydigt. Det är det för vänstern också. Men de har inte upphovsrätt på begreppet. Vår politik är rättvis och vi ska därför också säga det.

moderatblad.jpg

Ett tidigare inlägg i ämnet hittar man här.
_____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Äntligen börjar moderaterna tala om rättvisa”

  1. Yes box! Äntligen!

    Det finns många ord som vänstern har lagt beslag på. Fina ord som när de används i debatten automatiskt leder lyssnaren/väljaren till den vänstra fållan. Solidaritet exempelvis. Själv ryser jag av ordet. Men det är egentligen ett fint ord med mycket starkt innehåll. Tyvärr har Mikael Wiehe, Björn Afzelius, Olof Palme, Pol Pot och Lenin förstört dess betydelse för mig och många andra svenskar.

    Men säg det på polska så mister det sin kommuniststämpel direkt. Då blir det en symbol för frihet, för självbestämmande och för egenmakt. Lite som Bondetåget. Som Allmänna valmansförbundet och som Sverige var förr. Före sosseriet.

Kommentarer är stängda.