Thomas Östros som nationalist

Thomas Östros klagar idag på utförsäljningen av statliga företag. Hans kritik är att regeringen säljer svenska statliga företag till statliga företag i andra länder. Likförbaskat blir de ju då statliga fast i andra länder.

Ja, fast varför har Östros problem med det? Menar han att statligt ägande i Sverige är bättre än statligt ägande i Norge eller Frankrike. Om man nu som Östros gör, gillar statligt företagande, spelar det väl ingen roll om det är norska eller franska staten som står för ägandet. Företagen får ju då den ”demokratiska styrning” som Östros vill ha.

Fast sanningen är väl den att vad Thomas Östros vill är att företagen ska vara just svenska. Jag tror att det är där skon klämmer. Det känns väl otäckt i den nationella själen att utlänningar ska äga svenska företag.

_________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Thomas Östros som nationalist”

  1. Det är inte nödvändigtvis så att Östros har problem med statligt ägande i andra länder. En fullgod tolkning är att han endast påpekar inkonsekvensen i moderaternas politik, som ungefär följande: om statligt ägande är dåligt, varför då sälja till en annan stat?

  2. Att påpeka en inkonsekvens i en annans resonemang säger inte något om vad man står själv. Vad vill Östros?

  3. Socialdemokraterna verkar ju inte ha något nytt att komma med. Man trodde ju at valförlusten 2006 skulle trumma fram nytänkande, men icke. 1-majtågen – i sin alltmer glesnande uppenbarelse – innehöll inget nytt. Bara gammal skåpmat. Och Östros är ju ett sorgligt exempel på just detta. “Statligt ägande av näringslivet.” Det är gammalt, passé och luktar 1900-tal.

Kommentarer är stängda.