Ledningen för Akademiska sjukhuset får gärna säga upp sig

Ledningen för Akademiska sjukhuset med sjukhuschefen Marie Suurküla i spetsen har hotat med att säga upp sig om inte alliansen i landstinget i Uppsala län ger efter för omkringliggande landstings hot om att sluta köpa vård av sjukhuset. De socialdemokratiskt styrda grannlandstingen Gävleborg, Dalarna, Örebro och Värmland, har hotat med att sluta köpa vård av sjukhuset om inte Uppsala läns landsting bildar storregion med dem.

Det är en bluff, naturligtvis. Ett tomt hot. Det finns inget annat högspecialiserat sjukhus som över en natt kan ta emot patienter från fyra landsting. Alliansen har valt att syna bluffen. Den har sagt nej, eftersom det är fullständigt orimligt att ge efter för hot.

Cheferna på Akademiska sjukhuset tycker dock att det är just precis det man ska göra – ge efter för hot. Det hotar annars själva med att avgå.

Ja, men gör det då! Det är inte så att den nuvarande uppsättningen chefer är den bästa tänkbara. Tvärtom kanske det vore bra med en utrensning. Verksamhetschefer ska vara lojala med den politiska ledningen, och dessutom inte dra över budget med 70 miljoner, som de gjorde förra året.

Det mesta talar för att det inte blir några regioner alls. Inte ens socialdemokraterna i Värmlands län är säkra på att de vill ingå i någon region. Ändå springer nu sjukhuscheferna omkring och skriker för full hals att de vill ha en jätteregion i norra Svealand. Det är patetiskt.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Ledningen för Akademiska sjukhuset får gärna säga upp sig”

  1. Låt smygsossarna i sjukhusledningan gå. Utan fallskärmar.
    Passar inte galoscherna så tack och ajö! Vi skattebetalare är lika glada för det.

Kommentarer är stängda.