Modern religiös intolerans i USA, ett exempel

Tyvärr tror jag att vi går mot en tid av ökad religiös intolerans. Det som händer i USA kommer för eller senare även till Europa. Men intoleransens nya ansikte är de som vill utrota all religion.

Av en slump stötte jag på en nyhet från Wisconsin om en high-school-elev som fått underkänt i bild därför att han målat ett kors och skrivit “John 3:16 – A Sign of Love”. Skolan hade nämligen som policy att eleverna inte får ge uttryck för “violence, blood, sex or religious beliefs”.

Kan intoleransen mot kristendomen beskrivas på ett tydligare vis? Kristna symboler jämställs med våldsromantik.

Nu har skolan ändrat sin policy, men det var först efter att den blivit hotad med stämning. Tyvärr tror jag att vi går en likadan framtid till mötes i vårt land om sekulariseringens apostlar får fritt spelrum. Vi närmar oss terminsslutet och då brukar det dyka upp krav på förbud mot “Den blomstertid nu kommer” och andra psalmer vid skolavslutningarna. Det är tråkigt, men vi lever tyvärr inte i världens mest toleranta land även om vi ofta tror det.

Se den underkända teckningen här: http://www.telladf.org/UserDocs/APDrawing.pdf.

Källor: CBN1, CBN2, Wasau Daily Herald.

___________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

11 reaktioner till “Modern religiös intolerans i USA, ett exempel”

 1. Många kristna symboler ÄR våldsromantik. Vad tror du krucifixet är? Jag förstår att många tycker att bilder på en torterad man är motbjudande.

 2. Naturligtvis bör inte skolavslutningarna för kommunala skolor hållas i kyrkan – ej heller bör det sjungas psalmer. Att staten och det offentliga ska vara sekulära och religionsneutrala är självklart. De metafysiskt förvirrade får hålla på med sitt dravel på egen tid och utan mina skattepengar.

 3. Tja, alla världsreligioner som väljer krigiska eller våldsinriktade symboler att pryda sin standard ber väl om att bli specialbehandlade.

  Som t.ex. kristendomen. Eller… kristendomen. Eller… Ja, hur många religioner är det egentligen som har våldssymboler som kännetecken?

 4. Det som känns ovanligt skönt i dessa skolavslutningstider är att den ökande andelen friskolor ger föräldrarna mer makt över verksamheten och därmed hur skolavslutningarna gestaltas. De allra flesta föräldrar vill att barnen får sig en dos traditionell skolavslutning med Den blomstertid nu kommer, vita klänningar och högtid.

  Sedan kan liberalerna och värdenihilisternas ungar sitta i den kommunalgrå skolbänken och sjunga “humanisten” Björn Ulvaeus sånger och undra vart alla tog vägen.

  Eller tänker man kanske göra det mest liberala som finns, när allt fler höjer rösten för religiösa skolavslutningar? Förbjuda?

 5. Religionsfrihet= för mkt varningar (dödas ben och annat orent, exakta lögnens ord och mord= ger effekterna, empirin)
  Mord och lögnens ord (satan= synd etc)

  Martin Luther skrev ju judekritisk bok
  Bibeln= följa Jesus, joh uppb= 144000 följa lammet och huvudbudet mer värt lagen och profeterna (gamla religionen som ju var satan asgamens ansikte= ej avslöjade sig) och även koranen då (14:21: självidentifikation)

  Jag tror det är så
  Luther
  Djävulen till fader

  Mord och lögnens egna ord (falskhet, bedrägeri etc)
  I ryggmärgen säger man= hittat partikel för schizofreni som om de blir 1 när de reser sig (märke i bibeln kring det)
  mer 666 än 7 i GT (utrotning etc)

 6. “Tyvärr tror jag att vi går en likadan framtid till mötes i vårt land om sekulariseringens apostlar får fritt spelrum.”

  Uhm, nej, sekulariseringsapostlar är vanligen yttrandefrihetsvänner. Och det är väl talande att det här skedde i USA.

 7. Vänta här nu… Det är i USA som en kristen elev blivit censurerad. Kallar du det för yttrandefrihet?

 8. Problemet är som vanligt att man blandar ihop ateism med objektivitet. Ateism är precis lika subjektivt och i lika hög grad en religiös föreställning som Kristendomen eller någon annan religion.

  Angående Kristna symboler som våldsromantik så kan jag svårligen se romantiken i det hela. Att en man valde att ta på sig lidandet för världens skull är en kärlekshandling, men våldet i sig är inte romantiskt och har aldrig varit det i teologihistorien. Det var smutsigt, äckligt, ondskefullt och förnedrande, dessutom utövades det mot en som var oskyldig. Att high school-eleven ser korset som en kärlekssymbol handlar alltså inte om våldet som kärlekshandling, utan övertygelsen att någon älskat honom så att han utstod smärtor och kval för hans skull (dessutom är det kanske naturligare att knyta “a sign of love” till joh 3:16, vilket ännu mindre ger uttryck för någon form av våldsromantik).

 9. Mårten:
  Att vara kritisk mot kristendomen gör inte en människa till värdenihilist. Faktum är att en moral som utgår från människan ofta är mer objektiv än moral som utgår från spekulationer om vad en eventuell gud tycker är rätt och fel.

 10. Christofer:
  Om jag med mitt inlägg trampade på en öm värdenihilistisk tå, tänker jag inte be om ursäkt. Den svenska kyrkan har aldrig fått en enda ursäkt för alla de förolämpande, förnedrande och självgoda uttalanden som vissa förment toleranta liberaler utkastar varje kyrklig högtid, det må vara jul, påsk eller som i detta fall traditionen med skolavslutningar i kyrkan.

  Men du kan vara glad Christofer. Du och dina samhällsomstörtande och tomhetsivrande religionshatare har redan vunnit. Många av oss som tillhör kyrkan har nämligen redan gett upp om den gamla ordningen. Hoppet står idag till de friskolor som fortfarande respekterar de gamla svenska kyrkliga högtiderna och som förklarar deras religiösa bakgrund. Därmed lämnas inte ungarna ut i ett fullständigt individualistiskt och värdeneutralt vakuum, kallat dagens Sverige, skapat av en ohelig allians av sossar och liberaler, höga på drömmen om den “moderna människan”. Man ryser!

Kommentarer är stängda.