Höjd a-kassa och höjda skatter ger inte fler jobb

Luciano Astudillo och Sven-Erik Österberg skriver i DN att en opinionsmätning visar att folket inte tror att sänkt a-kassa och sänkta skatter ger fler jobb. Men inte helt överraskande har man glömt att ställa den motsatta frågan. Tror folket att höjd a-kassa och höjda skatter ger fler jobb?

Att göra en SIFO-undersökning och fråga om regeringens politik, men inte sin egen, är inte särskilt övertygande. Varför vågar ni inte fråga om er egen politik? Är det möjligen så att svenska folket inte alls vill ha höjda skatter? Jag förstår att ni inte törs ställa den frågan.

Fast socialdemokraterna själva är ju faktiskt inte mot skattesänkningarna längre. De har meddelat att de inte tänker ta bort jobbskatteavdraget, precis just den skattesänkning som Astudillo och Östberg nu klagar på. Eller så är det tvärtom. Jag vet inte riktigt. Den som vet om socialdemokraterna är för eller mot regeringens skattesänkningar får gärna berätta om det här på min blogg.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: