Går svensk bilindustri mot sin död?

I Gröna Bilisters nyhetsbrev kan man läsa om att plug-in-hybrider, dvs. bilar som har el som huvudsakligt drivmedel och bensin som reserv och som laddas i ett eluttag, kan börja säljas redan nästa år. Längst fram i täten hittar man tydligen kinesiska och amerikanska biltillverkare.

Säger inte detta något tragiskt om svensk bilindustri? Det är uppenbart att bensinbilens dagar är räknade. Plug-in-hybriderna kommer att ta över. Men ingenstans ser vi Volvo eller Saab. Jag fruktar att svensk bilindustri är utplånad om 15-20 år. Ingen kommer att vilja ha en bensinslukande Volvo V70.

Vi lever i ett land där vi säger oss vara framgångsrika inom miljöteknik. Tillåt mig tvivla. Vi vet att bilismen är en av huvudorsakerna till växthuseffekten, och vi vet att kinseser och indier kommer att vilja ha bilar precis som vi. Varför är det då inte svenska företag som redan nu kan annonsera att de utvecklat plug-in-hybrider?

Läs mer på www.gronabilister.se.

________________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: