Föräldraförsäkringen strider mot arbetslinjen

Sossarna klagar över de kommunala vårdnadsbidragen som nu kommer att införas i vissa kommuner. De säger att det strider mot arbetslinjen. Men är det något som verkligen strider mot arbetslinjen så är det föräldraförsäkringen!

Att klaga på vårdnadsbidraget, som inte kommer att få överstiga 3000 kr per månad, men älska föräldraförsäkringen som kan ge en förälder upp till 872 kr per dag, är löjligt.

Fast samtidigt förstår jag varför sossarna inte ser problemet. För sossarna har nämligen aldrig barnen varit i fokus, utan jämställdheten. Föräldraförsäkringen finns inte till för barnen, utan för att kvinnor ska kunna förvärvsarbeta. Hela poängen med försäkringen är att kvinnor ska kunna vara hemma första tiden efter att de fött sitt barn utan att de ska förlora ekonomiskt på det. Och det är också därför som man vill att papporna ska vara hemma mer. Vad som är bäst för barnen bryr man sig inte om.

För övrigt anser jag att barnpassning är ett arbete, även när det sker i hemmet och av barnens egna föräldrar. Föreställningen att det arbete som utförs i hemmet inte är ett arbete, var en idé som män i övre medelklass en gång i tiden hade eftersom deras fruar hade tjänstefolk som skötte hushållet. Nu har denna idé bisarrt nog tagits över av vänstern.

____________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Föräldraförsäkringen strider mot arbetslinjen”

  1. Ja, visst håken är det ett arbete att vara hemma med sitt eget barn. Det kan jag, grundat på egen erfarenhet, villigt intyga, men frågan är väl om det skall vara ett avlönat arbete. Vem skall betala ens lön i så fall? Och vilken anställningsform blir aktuell? Sex månaders provanställning eller skall det kallas projektanställning?

    Nej, om skatterna vore lägre (en sak för våra politiker att bestämma om), om inte bostadskostnaderna tog den högsta andelen av disponibel inkomst i hela västvärlden (också en effekt av politiska prioriteringar) och om vi hade samma prisnivå på maten som i resten av Europa (politik igen), ja då skulle denna fråga inte vara aktuell. Då skulle makten ligga i familjernas egna händer. De skulle själva kunna planera sin ekonomi och styra hemmavaron med barnen efter eget huvud.

    Men det är klart hur skulle det se ut? Det skulle ju förutsätta att vuxna svenskar av staten betraktades just som det – vuxna.

Kommentarer är stängda.