Det finns hopp om ungdomen, trots allt

Att vara ung är ofta att vara radikal. Vad händer då i en tid där vuxna tävlar med varandra om att vara radikala? Ungdomen vänder sig till traditionen. Ett underbart exempel på det såg jag idag på Tiundaskolan i Uppsala. Niondeklassarna anordnar bal!

052908202230.jpg

Att ställa till med bal, det är i sanning radikalt och nytt, även om bal i sig är traditionellt. Jag tror därför att man kan vara säker på att det är något niondeklassarna kommit på själva. Det finns inte en chans att någon vuxen ligger bakom. De vuxnas uppgift är att upprätthålla samhällets normer, och normen säger ju att “borgerliga riter” som baler är förtryckande. Underbart är det därför att se en samling 15 och 16 åringar som gör som de själva vill.

________________________

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Det finns hopp om ungdomen, trots allt”

  1. Dagens radikala ungdom har frack, studentmössa och arrangerar baler. Det är ju precis som unghögern på 50-talet! Hoppas 68-orna läser din blogg, Stefan! Det gick tydligen åt h-lv-t- med revolutionen. Hurra!

Kommentarer är stängda.