LO startar häxjakt

Som omtalats i nyheterna har LO skickat ut upprörda brev till människor som bor i samma område som vissa borgerliga riksdagsledamöter, med anledning av de förestående reformerna i sjukförsäkringen. Syftet är, som alla förstår, att grannarna ska uppröras och sätta press på ledamoten. Hon eller han ska utsättas för iskalla blickar och obehagliga kommentarer i kön till kassan på ICA.

Sånt här kallas för negative campaigning. Istället för att visa var man sjäv står smutskastar man sina motståndare. Väljarna ska skrämmas. Metoderna är oftast hämtade från USA där debatterna är tuffare.

Jag är inte helt emot negativa kampanjer, eftersom granskning av motståndare är nödvändigt i en demokrati, och det som är fel och dåligt måste lyftas fram. Men anonym smutskastning, ger jag inte mycket för. LO balanserar här på gränsen. Breven har ingen undertecknare. Ingen enskild företrädare för LO har tordats ge kritiken ett ansikte. Det är fegt och ger intryck av att det är smutskastningen i sig som man är ute efter. Borgerliga riksdagsledamöter ska pekas ut som häxor inför sina grannar.

____________________

Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “LO startar häxjakt”

 1. LO har satt ribban låt os svara snabbt. Men skulle ju kunna lista inkomsterna för alla LO pampar och skicak ut det tilsammans med deras åsikter om hur mycket extra skatt som de vill att alla ska betala till deras närområden.

  /C

 2. Verkar lite desperat av LO. Börjar det blåsa lite snålt däruppe i LO-borgen? Medlemstapp och oppositionsläge. Inget kul.
  Dumma borgare!

  Tur dock att LO inte inspirerades av sina ideologiska kamrater runt om i världen. Kamrater som i lihet med LO-toppen och sossarna också sjunger Internationalen vid högtidliga tillfällen. För då hade de kunnat ta till betydligt mer radikala sätt att hantera personer med misshagliga åsikter. 1900-talet är full av sådana exempel.

  Men vi har ju en demokratisk vänster i det här landet. Där hamnar vi aldrig.

  Eller?

Kommentarer är stängda.