Gucciskor och andra mänskliga rättigheter

Det är inte lätt att ha sitt temprament som ideologi. Kvällsposten skriver idag om Tiina Rosenberg, professor i litteratur och känd som stridbar vänsterprofil. Hon avbröt underhållningen på promotionsmiddagen på Lunds universitet genom att ropa “Fuck you! Fuck you! Fuck you!” skriver tidningen. Här kan ni se och höra numret, gruppen Last Call i en inspelning från visfestivalen i Västervik:

Visst har sången en överton som drar åt höger. Det är ju oftast högern som protesterar när folk vill att vad som helst ska klassas som mänskliga rättigheter. Rätten att inte bli torterad är kanske inte riktigt i klass med den “rätten” till fri utbildning, tycker de flesta som står till höger. Men är detta något att bli upprörd över? Nej, det är fånigt. Eller är det kanske bara med högerståndpunkter man får driva med offentligt? Det finns ju komiker som gillar att häckla högern, t.ex. Claes Eriksson, men hur ofta blir hans nummer avbrutna?

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Gucciskor och andra mänskliga rättigheter”

  1. Ja, vad säger man?

    Klart man blir förbannad när det Goda och (Fi)na kritiseras – och det till på köpet på ett underhållande och roligt sätt. Usch!

    Nej, detta är ett solklart exempel på hur vi i Sverige blivit programmerade att endast vänstern kan kritisera normen. Det är endast vänstern som kan representera folket. Det är bara vänstern som kan slå underifrån.

    Allt detta är sk-tsnack så klart. Roligt att kulturscenen fått lite mångfald och att man även kan få skoja med invanda vänsteråsikter.

    Men snart kommer väl ett förbud eller en anmälan om hets mot folkgrupp. Då blir det last call för Last Call.

Kommentarer är stängda.