Jag skriver i Smålandsposten

Idag publiceras min första ledare på Smålandsposten. Från och med igår och fyra veckor framåt har jag nöjet att för 40 000 småländska tidningsprenumeranter kommentera politiska händelser och driva på opinionen i rätt riktning – högerut.

Ledaren för dagen heter “Dags att börja prata om problemet“, och handlar om Sverigedemokraternas framgångar i opinionsmätningarna. Jag skriver att vi inte längre kan låtsas som att Sd:s framgångar bara är tillfälligheter, utan med all sannolikhet är en smygande trend. Sd växer. Att göra något åt problemet måste börja i att socialdemokraterna erkänner den pinsamheten att det är deras väljare som gått över.

Smålandpostens ledare hittar man på: www.smp.se/ledare.

Alla Växjöbor med omnejd önskas glad sommar, och jag hoppas kunna bjuda på trevlig läsning bland hängmattor, uppblåsbara pooler och myggbett!

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till “Jag skriver i Smålandsposten”

 1. Är man per definition “främlingsfientlig” och “ett problem” om man önskar en restriktivare invandringspolitik?

 2. “Att göra något åt problemet måste börja i att socialdemokraterna erkänner den pinsamheten att det är deras väljare som gått över.”

  Det är ju inte riktigt. Sd tar väljare från alla partier, enligt Sören Holmberg:

  http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2134674

  Dessutom:

  http://www.expressen.se/nyheter/1.1145005/sverigedemokraterna-far-stod-av-moderater

  Får man fråga vad som är så fel med sd? Om inget annat parti vill respektera folkets vilja i invandringsfrågan, varför får man inte rösta på sd? Tycker du inte att du är lite antidemokratisk?

 3. “Det är ju inte riktigt SANT” ska det vara i föregående kommentar.

 4. Min källa för att påstå att Sd kniper huvuddelen av sina väljare är Jens Rydgrens bok “Från skattemissnöje till etnisk nationalism”.

  Om någon vill se ett levande exempel kan man gå till Landskrona. En gammal arbetarstad där Sd har 22 procent.

 5. Vad kul det ska bli att läsa dina alster!

  Sd, som jag inte håller med ett dugg eftersom jag inte är för en restriktiv invandringspolitik, kommer att bli riktigt knepiga för övriga partier att hantera (knepiga i så måtto att de kommer att knipa en hel del väljare från oss övriga när valet kommer). Deras slogan “vi säger vad du tänker” är ju precis så som folk som håller med dem tycker. De anser sig vara obekväma sanningssägare, något av offer för vad de anser vara politisk korrekthet. Tyvärr paras detta att “man vågar prata om något som ingen annan vågar prata om” ofta med en ganska märklig syn på medmänsklighet. De är väl inga altruister, om vi säger så.

Kommentarer är stängda.