Sanslöst naivt att tro att sossarna river upp FRA-lagen

Man blir ju nästan lite ledsen när man ser hur sanslöst naiva vissa är som tror att sossarna kommer att riva upp FRA-lagen. Läs Kulturbloggen så ser ni vad jag menar. Man blir ledsen på det där sättet som när man ser en skalbagge som hamnat på rygg.

Men en skalbagge kan man hjälpa genom att vända på honom. Svårare är det med blåögda SSU:are, eller vad det nu är för folk som står bakom Kulturbloggen.

Att socialdemokraterna inte river upp lagen borde varje människa med ett uns av kunskap om svensk politisk historia begripa. Har ni glömt IB-affären, sjukhusspionen och allt det där? Känner ni till begreppet “åsiktsregistrering” och varifrån det kommer? Det kommer sig av att socialdemokraterna brukade upprätta listor över vilka inom facket som var kommunister. Så småningom lät man SÄPO ta hand om den saken istället.

Sossarna har aldrig backat en sekund när det gäller att försvara rikets säkerhet. Det hedrar dem. Men det hedrar dem inte att de nu försöker vinna oppurtunistiska poäng hos okunniga ungdomar som tror att signalspaning i Afghanistan är detsamma som att snoka i grannens brevlåda.

Det finns inte en chans i h-e att sossarna river upp lagen. De kommer att ändra på den, eftersom kosmetiska förändringar kommer att krävas av populistiska skäl, men lagen blir kvar.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “Sanslöst naivt att tro att sossarna river upp FRA-lagen”

 1. Det är ju precis vad Mona S säger. Hon skall riva upp lagstiftningen och ändra på den, inte avskaffa FRA-lagen. Att Alliansregeringen skulle visa sig vara en makt och förtryckar galen STASI-regim som vill införa ett DDR-samhälle i Sverige är naturligtvis en chock för alla människor som värdesätter mänskliga fri- och rättigheter. Vi försvarar inte våra demokratiska fri- och rättigheter genom att avskaffa dem. STASI-minster Reinfeldt och hans förtryckar regim har förlorat allt förtroende och förhoppningsvis försvinner alla som röstat jag till lagen ur riksdagen vid nästa val.

 2. Nu handlar inte det här inlägget om Sahlin utan vad vissa naiva personer tror att Sahlin har sagt.

  Det stämmer att Sahlin inte lovat att avskaffa FRA-lagen helt och hållet, men hon låtsas som att hon sagt så, eftersom hon inte förklarar att hon kommer lägga fram ett eget FRA-förslag själv.

 3. Stefan skriver

  “Det finns inte en chans i h-e att sossarna river upp lagen. De kommer att ändra på den, eftersom kosmetiska förändringar kommer att krävas av populistiska skäl, men lagen blir kvar.”

  Håller med Stefan sossarna river inte upp FRA-lagen men den kommer att ändras. Hur är en annan fråga. .

 4. Eftersom den mesta signalspaning som sker idag och som skett historiskt gått ut på att hjälpa USA så finns det inget som tyder på att det kommer att ändras av Mona Sahlin som inte gör nån hemlighet av hur mycket hon beundrar USA och längtar efter deras kultur och vänskap.

  Eventuella förändringar kommer inte att förändra vilka uppgifter jänkarna får tillgång till.

  Hade spaningen varit till för inhemsk säkerhet hade nog fler varit positiva till den men när den i realiteten ger USA fri tillgång till att trafik inom och genom Sverige så är det nog rätt många som blir lite nervösa. Speciellt när man tänker på hur mycket av USA’s spaning som går ut på att hjälpa amerikanska företag utomlands.

 5. Och nu handlar det om spaning i Afghanistan, när du längre upp skriver om tekniska beskrivningar för WMD, och ännu längre upp skriver att det handlar om ryssarna.

  För övrigt så kommunicerar väl Mujaheddin med walkie talkies. Vad ska FRA göra åt det ?

Kommentarer är stängda.