Lotta Gröning kallar arbetslösa för djur

I dagens Aftonblad skriver Lotta Gröning att ordet utanförskap är att jämställa med boskap. Som var och en förstår är det ett försök att klistra på regeringen något otrevligt. Problemet är väl bara att det är hon själv som har tänkt ut liknelsen. Det är i hennes hjärna som likheten mellan att vara arbetslös och vara ett djur finns.

Så går det när man försöker tillskriva andra sjuka idéer som de inte har. Man avslöjar sina egna sjuka idéer istället. Hur har hon alls kunnat komma på att arbetslösa skulle vara som djur? Jo, hon tänker så.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

18 reaktioner till “Lotta Gröning kallar arbetslösa för djur”

 1. Ännu ett inlägg där du inte fattar innebörden. Eller vill förvanska innebörden
  Utanförskap är fel ord .
  Det verkar som att är du i utanförskap då har regeringen inget ansvar för politiken till dessa. Men de ska luras till att rösta på en alliansen genom att gå på manipulativa ord.Moderaterna de menar att välfärden har stärkt men för sjuka arbetslösa pensionärer har en försämring på upp till 20% skett ekonomiskt.
  Alliansen gör inget för de i utanförskap, de är bara ett fritt byte att ta av precis som man vill eliminera dem helt enkelt.
  Alliansens ord att kalla sjuka arbetslösa pensionärer socialbidragstagare för utanförskap är ett fult ord. >Det är vad Lotta menar inte den manipulativa rubrik du skriver.
  Du förvanskar meningen Stefan vilket du även gjorde om LO-s sjukförsäkringsförslag.
  Men ni moderater är ju sådana.
  “Pensionärer ska absolut inte få höjd skatt”
  Vem ställde frågan.
  De orden sades för att få pensionärerna att tänka helt annars.
  man kan lika gärna säga ni rikknösar ska absolut inte få höjd förmögenhetsskatt sedan tar man hela förmögenheten av dem och kallar det avgift.

 2. Tyvärr, Bertil. Jag tror att det är du som läser in allt för mycket i Grönings krönika. Läs det hon skriver och inte det du vill att hon ska skriva.

  Jag tror också att du skriver utifrån en vanföreställning om vad moderater “borde” stå för. Och det där med att manipulera och lura till sig väljare…kolla vilka som ljuger mest i riksdagens talarstol och återkom sedan. Börja med att kolla Bodströms faktapåståenden, till exempel. Mycket intressant fritidssysselsättning om man har lite för lite att göra en regnig sommardag.

 3. Vakna Anuschka utanförskap är ett fult ord som alliansen använder som slagord mot sjuka arbetslösa socialbidragstagare samt t.o.m pensionärer. För dessa har man inte gjort nåt.
  Angående vanföreställning Moderaterna har bidragit till att ovanstående grupp fått försämringar på >20% ekonomiskt. Lyssna på radio och hör folks förtvivlan, Det som aldrig skrivs om i media hörs i tv o.s.v det sägs i radion dit folk ringer in.

  Det moderaterna lägger fram som slogan och ordval är väl genomtänkt och formulerat allt för att folk ska bli lurade. Det är ett fult spel som pågår inom politiken och det mesta är taget från USA-s valpropaganda.
  Därmed inte sagt att sossarna eller övriga partier är undantagna även de har manipulation i sina tal. Men ribban har höjts avsevärt med alliansen i makt.
  Och den högerpolitik som överhuvudtaget förs i hela riksdagen idag.
  Som sagt aldrig mer en alliansmoderatregim, de för klasspolitik som ökar klyftorna, allt annat påstående är helt felaktig.
  Sedan att FRA fått sån slagkraft är löjligt det finns andra beslut som är avsevärt värre. Där folk blir satta i en orimlig situation.
  Kollade av staten blir vi ändå även utan FRA, Därmed inte sagt att FRA är nåt jag gillar.
  Men lite av sila mygg svälja elefanter är det.

 4. Äh, du har ju din bild klar för dig och det gör det säkert mycket enklare för dig att hantera verkligheten. Det är ju så mycket enklare om allt är som i sagorna och att den ena sidan är ond och den andra god och aldrig mötas de båda. Men det gör din analys av Alliansregeringen ganska skev.

  Men, som sagt, börja läsa igenom gamla riksdagsdebatter och kolla sanningshalten i faktautlåtanden från vänsterhåll. Tro mig att vad gäller lögner och manipulation så ligger högern så mycket efter att det kommer att bli vänsterregering igen 2010.

 5. Sanningssägandet inom politiken har jag gett min syn på.
  Däremot verkligheten den behöver man inte ha någon speciell åsikt om. Där kommer klara fakta in.
  Klyftorna ökar det läser man om varje dag, de sämst ställda har fått det sämre medan en överklass roffat åt sig.
  Om det har med ondska att göra att man försämrar för svaga grupper är svårt säga , men så illa ska vi inte tro.
  Däremot är jag helt övertygad om att främst moderater har ett förakt mot mot människor som är i beroendeställning.
  Men det finns självklart även motsatsen som verkligen tror att allianspolitiken hjälper alla.
  politik handlar om tro.

  Det viktigaste anser jag är att man inte skapar allför stora klyftor det ger bara upphov till kriminalitet våld och empatilöshet.
  Därmed inte sagt att sossarna alltid för rätt politik enligt min åsikt,

  Jag säger som Wetterstrand sa i ett tal.
  Förändrar man något så drabbar det vissa positivt, medan det drabbar andra negativt.

 6. Vad Lotta menar det fattar inte moderater eller alliansare.
  men den nya sjukförsäkringslagen är vad de som halkar in i utanförskap råkar ut för
  Kolla denna länk. Sjukförsäkringen är rätt grotesk, mänskliga hänsyn tas inte .
  Hoppas länken funkar.

  http://blogg.aftonbladet.se/5290/perma/875504/

 7. Jag tror att du har missat grundpoängen i alliansens sjukförsäkring, men återigen tror jag att du vill det, att du har bestämt dig för det. Men jag skriver väl lite ändå.

  Alliansens grundtanke med sjukförsäkringen är inte ett “förakt för människor som är i beroendeställning” (vilket för tankarna till “vårt förakt för svaghet”, men jag antar att varken du eller jag anser beroendeställning som en “svaghet”, så kopplingen till nazismen var nog inte din mening?) utan att man ska försöka hjälpa de personer som blivit sjuka tillbaka till arbete. Konstigt nog anses det väldigt fult av just den så kallade arbetarrörelsen.

  Den tidigare förda vänsterpolitiken gick i stället ut på att lämna dem som blivit sjuka mer eller mindre vind för våg tills man kunde sänka deras sjukförsäkring till sjuk- och aktivitetsersättningens nivå. Det blev nämligen billigare så eftersom sjukpenningnivån är högre än S/A:n.

  Om du kollar med forskare på området så kommer de alla att säga att rehabilitering måste sättas in efter ungefär fyra veckor för att personen ska ha hyfsade möjligheter att, om det överhuvudtaget går, komma tillbaka till någon form av arbete. Detta struntade socialdemokraterna fullkomligt i när de hade möjligheten att ta initiativ i den här frågan. I stället körde man på den billiga varianten – ingen rehabilitering att tala om och förtidspension så fort som möjligt. Man satte helt enkelt finanserna först. Sjukförsäkringen är ju väldans dyr, som bekant.

  Däremot höjde de lägstanivån i både sjukförsäkring och föräldraförsäkring någon månad före valet 2006, för det ansåg de väl sig ha råd med när de anade att de höll på att förlora valet. Rätt smart riggat inför valet 2010: “De elaka sänkte sjukförsäkringen (som vi höjde någon månad före valet, men inte tidigare för det hade vi aldrig haft råd med) för de tycker att sjuka personer är dåliga och mindre värda. Rösta på oss, vi är medmänskliga!”. Vi får väl se om de höjer tillbaka nivåerna efter 2010, då de med största sannolikhet åter sitter på makten…

  Jag skulle kunna ha en utläggning om klyftor i samhället också, men nu tänker jag titta på TV och dricka bärs. Jag tror nog inte att jag får dig eller någon av dina gelikar på andra tankar. Mors!

 8. Sjukförsäkringen är ett problem,
  jag säger inte att sossarna gjort rätt, utan mer att de handlat i en slags nödsituation.
  Vad som nu sker är svårt säga , Men jag tror det blir en hårdare press på den sjuke och att tiden för tillfrisknande utan att få sparken från jobbet är för kort tid.

  Jag tycker det handlar om en informationsmiss hur den nya sjukförsäkringen ska funka.

  Efter max 2,5 år finns utvecklingsgarantin att gå till om du inte klarar ditt ordinarie jobb eller sparkats därifrån .
  Alternativ 2 är sjukersättning tillsvidare. d.v.s sjukpension.
  lönen på utvecklingsgarantin har man inget hört om.

  Jag anser tidsintervallerna är för korta och sedan är det hur sjuka bedöms av FK som kommer få otäcka konsekvenser.
  Man skönmålar sjukförsäkringen.
  Och har inte medtagit de mänskliga lidande som myndighetsutövning på fel sätt kan åstadkomma.

  I överigt skrev du nåt om nån koppling till nazismen från min sida. Nåt sådant känner jag inte till att jag nämt.

  Jag tror inte vi har så skilda åsikter om det hela , Men det är en klar försämring för sjuka det är solklart.

  Men gör man annat än fattar beslut som blir försämringar för den svage och enorma förbättringar för den rike starke.

  Jag anser marknaden inte ska styra allt.
  Statliga jobb med vettiga löner och där folk som ej platsar på den öppna marknaden bör få plats oavsett förmåga.
  S.k Samhalljobb där vinstintresse undantas, men där samhällsvinsten är
  god.
  Samhällets vinst där klyftor är små och där folk är i harmoni måste vara den största vinst ett samhälle kan uppnå.

  Tackar för dina svar Anuschka

 9. Trevlig diskussion att läsa. Några frågor

  – Bertil varför tror du att borgarna agerar som de gör nu? Är de bara elacka och dumma?

  – Anuschka när kommer din utläggning om klyftor?

  – Bertil vad är det som du menar att markanden inte skall styra? Markanden styr ju alltid oavsett vad du vill.

 10. Nä jag tror eller hoppas verkligen inte man agerar av ondska. Men man kan fundera när applåderna ekade när nya sjukförsäkringslagen beslutades.

  Det kommer bli många som kommer att få lida och hamna i besvärliga, mycket besvärlig situaitioner.
  Försäkringskassan missuppfattar hur sjuka vissa är. i.o.m många inte vill visa hur sjuka de verkligen är.

  Och hur ska en myndighet som inte ens sköter sin uppgift att utbetala pengar till de som rättsligen har rätt till ersättning kunna sköta sjuka på ett korrekt sätt, jag tror mycket kommer bli i kaos och felbedömningar F-kassan är på många sätt helt inkomptent eller blir inkompetent av dessa ständiga förändringar.
  Jag utesluter inte mängder av självmord. Detta när pressen blir för tuff för den utsatte.
  Jag hoppas verkligen jag har fel, Och svaret lär vi aldrig få.

  Marknaden styr i den mest socialistiska värld så är det.
  Men uttrycket kanske är fel, eller missvisande.
  Samhalljobb typ anser jag är viktiga där folk får jobba känna kamratskap få en vettig lön och känna sig nyttiga.
  Det behöver inte vara vinst i sådana verksamheter. Det finns massor som kan tillverkas t.ex. till sjukvården.
  Eller till kommuner parker underhåll o.s.v. det blir ändå en vinst för individen samhället.

  I övrigt frågor går alltid ställa, och svaren kan vi aldrig ge.

  Men en sak är säker Sverige håller på förinta sin välfärd. Välfärd i en moderats värld är tydligen enbart de som har jobb, förmögenheter överiga räknas som utanförskap och för dessa har man inte under hela denna regeringstid gjort nåt positivt, tvärtom oerhört mycket tvärtom.

 11. PS: Jag får passa mig Stefan gillar inte att jag skriver långa inlägg, dessutom undrar han väl fortfarande varför jag skriver på hans blogg, för det är tydligen bara Stefan O. som läser mina inlägg.

 12. Långa inlägg är avskräckande för andra som också vill delta i debatten. Jag funderar därför på att lägga in dig i spamfiltret, Bertil. Jag hoppas också att du inte skrivit något rasistiskt för jag är ju tvyvärr ansvarig även för det du skriver, och du skriver ju så mycket och samma sak hela tiden att man inte orkar läsa.

 13. Inte alls Stefan rasistiskt skriver jag inte. Skulle aldrig falla mig in. Tvärtom jag har jobbat med många olika människor från hela världen och det är en intressant erfarenhet.
  Vi är alla trots allt rätt lika.

  Min åsikt som är rätt mjuk.
  Men ogillar du åsikter så lägger jag av skriva på din blogg.

  Tydligen så kanske du inte gillar kritik mot alliansen och främst moderaterna.Det är de svaga som man
  försämrat för under en högkonjuktur, och det är en oerhörd försämring som många får utså.

  Det om detta, får se om det var mitt sista inlägg.

 14. Den enkla åsikten är att de sämst ställda fått utstå över 20% i ekonomisk försämring detta under en högkonjuktur.
  Det säger allt om den syn på människor i svag ställning denna allians har.
  Människor som har empati och gillar solidaritet framför soliditet röstar inte på en borgelig regim.
  Därmed sagt allt på din blogg.

  Tack för ordet.

Kommentarer är stängda.