Konservativt budskap i Sex and the City

Eftersom jag är lite smånöjd över min egen ledare i Smålandsposten idag vill jag gärna göra lite reklam:

Med tanke på hur känsligt det är i Sverige att tala till förmån för äktenskap och livslång trohet är det förvånande att filmen Sex and the City inte blivit utskälld för att vara nymoralistisk. När TV-serien kom för tio år sedan blev den en jättesuccé. Den skildrade fyra självständiga kvinnor i New York som bestämt sig för att kvinnor lika mycket som män kan bestämma över sitt eget kärleksliv. Budskapet var utpräglat individualistiskt och liberalt, närmast radikalt. En kvinna ska inte följa några etablerade konventioner. Något förvånande är det därför att se att när TV-serien blivit film, och kvinnorna kommit upp i 40-års åldern, är det ett annat budskap som träder fram.

Läs hela på smp.se/ledare.

_________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: