Kampanj mot kärnfamiljen i Sveriges Radio P1

Någon som hunnit med att lyssna på radioprogrammet Heliga familjen? Sämsta sortens journalistik. Sämsta tänkbara.

Hur kan man göra ett program som ska handla om “familjebegreppets lyckohyckel och nattsvarta historia” och påstå att det är objektiv journalistik?

Jag har inga problem med vinklad journalistik. Politiskt bloggande och skriva ledare i tidningar är just det. Det är ärligt och renhårigt. Man utnyttjar sina journalistiska förmågor för att övertyga andra. Men då erkänner man också att det är så.

Sen finns det journalister som Maria Sveland och Johanna Langhorst som inte gör det, som kanske inte förstår, eller så förstår de men bryr sig inte, eller kanske bryr sig, men tycker det är fullt rimligt att Sveriges Radio P1 ska sända deras politiska material. Jag sitter själv nu varje dag och skriver ledarartiklar, och jag kan inte se någon som helst skillnad mellan vad de gör i sitt program och vad jag gör. Förutom att jag då kallar mig för ledarskribent.

Jag har nu lyssnat på första avsnittet. Tydligen ska man sända hela åtta program. I åtta heltimmar ska alltså ett par radikalfeminister få klaga ostört på kärnfamiljen i Sveriges Radio. Det är en kampanj mot familjen.

Länk till programmet.
____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

7 reaktioner till “Kampanj mot kärnfamiljen i Sveriges Radio P1”

 1. Det är inte alls “sämsta sortens journalistik”, det är bara något du skriver för att de tar upp något du inte håller med om.

  Så enkelt är det. Död åt kärnfamiljen och hemmafrun!

 2. Jag tycker att programmet “heliga familjen” är asbra! Skönt att man inte stänger dörrarna om sig och inte vågar vara öppen med vad som händer på hemmafronten. Finns alldeles för mycket dold skit där. Vad i programmet är det du vänder dig emot? Att ojämlikheten och att mannens ofta skönt priviligerade situation i familjen mellan könen blottläggs? Jag tror alla vinner på jämställdhet. Bättre stämning, bättre sex, bättre värld, bättre barn helt enkelt!
  Paula

 3. Problemet är att det inte är journalistik utan politisk propaganda, precis som min blogg, fast de inte vill erkänna det.

  Du gillar programmet, inte på grund av att det är bra, utan för att du har samma åsikter som de som gjort programmet. Det är en viss skillnad.

 4. Man fortsätter sprida myter om att det tex bara är mannen som misshandlar kvinnan i en nära relation eller att mannen inte vill ta lika ansvar för barnen. Det är inte bara fel utan också en generalisering som dock är ganska vanlig bland feminister. Vissa av dom.

 5. Snälla Stefan förklara hur det är en myt att kvinnor misshandlas i nära relationer? Är det brottstatistiken som manipuleras eller jur menar du? Jag blir helt konfys?

  För inte blandar du ihop “kvinnor misshandlas i nära relationer” med “alla kvinnor misshandlas i nära relationer”? Eller menar du att lika många män har anmält, sökt sjukvård för eller misshandlats till döds av sina kvinnor? Eller är det homo par du talar om?

  Katarina

 6. Hej
  Instämmer i vad du skriver , Stefan.Programmet har inte ett uns saklighet och det är bara tråkigt att skattepengar används för att bekosta sådant

 7. Katarina, jag förstår inte ens vad du frågar efter. Jag skriver ingenting om brottsstatistik i mitt inlägg. Jag kan inte gå i svaromål på en punkt där jag inte ens har yttrat mig.

Kommentarer är stängda.