Dumdryga DN Debatt

Är det något som jag verkligen ogillar så är det dumdryga debattredaktioner. Redaktörerna vet nog inte det själva, men det är oerhörd skillnad på hur man blir behandlad som skribent. UNT har exempelvis den mycket konstiga policyn att inte ge besked alls om ens bidrag blir accpeterat eller inte.

Att en redaktion stjäl en artikel från en annan tidning har jag dock aldrig sett tidigare. Men tydligen är det precis vad som nu har hänt. Det är DN Debatt som inte kunde smälta att konkurrenten SvD nappade på ett erbjudande snabbare än vad man själv gjorde. Man publicerade därför artikeln på nätet trots att författarna bett om att få dra tillbaka den.

Läs mer på SvD:s hemsida om stölden: svd.se/brannpunkt.

DN kommer att försvara sig med att man blev tillfrågad först, och det är sant, men eftersom tidningen inte kunde ge besked förrän en konkurrent hann före, så tycker jag att man får skylla sig själv. Att som hämnd lägga ut artikeln på nätet är barnsligt. Antagligen är det inte ens lagligt.

Artikeln handlar om Bredbandsleverantörernas oro över FRA-lagen och går att läsa på Brännpunkt. Självklart länkar jag inte till DN, även om den går att läsa på den tidningens hemsida också.

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra: