Kan FRA:s dator tyda tungotal?

Dagens antihjälte måste ju vara Ulf Ekman. Plötsligt är den i liberala kretsar utskällde pastorn en frihetssymbol. Hur gick det till? Gud har humor.

Men det kanske kan komma något gott ur det hela. Ulf Ekman är ju känd för att tala i tungor och problemet med tungotal är att det brukar vara svårt att förstå. Med hjälp av FRA:s superdator kanske det går att få fram ett budskap?

Tungotal är, om jag förstått saken rätt, inte bara bludder utan riktiga språk, om än helt okända för alla jordens folk. Är det ett språk så finns det en symmetri i det hela som en dator borde kunna hitta.

Skämt åsido. Är det inte märkligt att just denna FRA-nyhet inte blivit känd förrän nu? På Ekmans blogg finns händelsen omtalad redan 19 juni då han blev uppringd av Ekot, men tydligen blev det aldrig någon nyhet:

Ekotjournalisten vände och vred på det hela och ville uppenbart få mig attt höja rösten och säga något högst indignerat. Han fick nog tag i fel person. Med tanke på allt annat vi utsatts för under 80- och 90-talet både i Sverige och på missionsfälten så var detta inte så märkvärdigt att jag skulle börja storgråta i telefonen. Jag är inte säker på att intervjun kommer att spelas upp.

Och Ekot har inte sagt ett pip om saken på hela dagen. Kanske är det hela ingenting. Stefan Swärds artikel i SvD bygger ju faktiskt inte på något substantiellt. Hans källa är “en blogg”. Gissa vilken blogg. Det går alltså inte att fälla något omdöme i frågan ännu. Det hela kanske inte ens har hänt. Däremot undrar man verkligen varför Ekot ringde till Ekman? Redaktionen är oss svaret skyldig.

Läs gärna också Martin Tunströms ledare på smp.se/ledare (kommer ut på nätet 16/7).
_____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Kan FRA:s dator tyda tungotal?”

  1. En FRA anställd har ju skickat in listor på avlyssnade svenskar till DI och SR, listorna är nu hemligstämplade men det är väl därifrån Ekot fick hans namn…

  2. JH: Skillnaden är att Polisen är en transparent organisation som vi allmänheten har insyn i, detsamma kan verkligen inte sägas om FRA!

Kommentarer är stängda.