Folkpartist spelar FRA-hjälte. Patetiskt.

Nu börjar folkpartiet bli patetiskt i FRA-frågan. SR Ekot rapporterar att vissa folkpartister nu vill riva upp FRA-beslutet. Men de hade ju chansen att göra det när det begav sig 18 juni! Solveig Hellquist frånvarade på omröstningsdagen. Hon tordes inte ta ställning. Nu träder hon fram och spelar hjälte:

En av dem är Solveig Hellquist, folkpartistisk riksdagsledamot för Västernorrland. Ett av hennes krav är att det måste finnas en brottsmisstanke mot en person innan avlyssning används.
– Vi är väldigt kritiska till den här lagen och vi vill gärna att den rivs upp. En så pass viktig lag kräver att man får en blocköverskridande överenskommelse i den här frågan, säger Solveig Hellquist.

Obegripligt okunnigt. Hade hon alls läst propositionen hade hon förstått att signalspaning inte alls handlar om brottsbekämpning, utan säkerhetspolitisk underrättelsetjänst. Det har skrivits om detta i tidningarna i flera veckor. Har hon varit på semester hela tiden?

Kanske har hon faktiskt varit det eftersom hon inte var närvarande den dag riksdagen röstade om FRA-lagen. Hon var helt enkelt inte där. Det framgår av protokollet. Sannolikt var hon inte det därför att hon inte gillade lagen, men inte hade mod nog att rösta emot. Minst sagt löjligt är det därför att hon nu träder fram och vill spela hjälte.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “Folkpartist spelar FRA-hjälte. Patetiskt.”

  1. Det handlar ju om att göra om och göra rätt. Det är självfallet bättre av Solveig att ändra sig än att fortsätta gräva alliansens grav.

  2. Jag håller med om att det inte går ihop att kräva brottsmisstanke när en del av verksamhetens syfte är att kartlägga hot snarare än lagföra brottslingar. Däremot vet jag inte om det nödvändigtvis är okunnigt. Det kan också vara en taktik för att tvinga lagens förespråkare att antingen medge att lagen innebär avlyssning av icke brottsmisstänkta, eller att den i alla fall är tänkt att användas för sådant som faller inom polisens område. Jag är tveksam till om taktiken är speciellt lyckad dock.

  3. Jag har lagt upp alla riksdagsledamöter och regeingen på min blogg. Mitt syfte är att initiera en folkomröstning omFRA (Naivt- javisst, men det är ändå mitt mål).

    Peter PC Carlsson

Kommentarer är stängda.