Posten skickade tillbaks mitt brev

Jag fick en avi om ett stort brev för ett tag sedan, som jag skulle hämta ut hos lokala tobakshandlaren. Tyvärr var jag bortrest och avin blev liggande. Tydligen måste man hämta ut ett sådant brev inom två veckor. Jag kom försent och nu har posten skickat tillbaks brevet.

Jag ringde därför till posten för att fråga om det går att få tag på brevet på något vis ändå, men nej, det går inte. Posten har skickat tillbaks det utan att anteckna vem avsändaren är eller nämna för avsändaren orsaken till att brevet skickats tillbaks.

Någon har alltså skickat ett stort brev till mig. Jag vet inte vem. Denne har fått brevet i retur utan att ha en aning om varför. Nu kanske avsändaren tror att jag har flyttat eller själv har skickat tillbaks det.

Vad som är ett stort brev brukar vara ganska godtyckligt. Det bestäms av brevbäraren. Hade brevet bara varit någon centimeter mindre hade det kanske hamnat i min brevlåda och kommit fram precis som vanligt.

Systemet verkar rätt korkat. “Första klass-brev” kallar man det för. Men vad är det för service när man skickar tillbaks brevet utan att berätta vem brevet kom ifrån eller orsaken till att det gick i retur.

____________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Dela med andra:

En kommentar till “Posten skickade tillbaks mitt brev”

  1. Ja du, Posten. Fick igår 4/8 ett brev som skickats 13/6 av ett försäkringsbolag i andra ändan av Stockholm. Rätt namn. Rätt adress. Inte första gången. Nu ska ju brevbärarna kämpa för brevfack vid ingången. De har inte fattat att de blir arbetslösa. Kanske dags att avskaffa hela posten? Bli papperslös!

Kommentarer är stängda.