Nya borgerliga FRA-nätverket sågas

Smålandsposten har idag en lysande sågning av det nya borgerliga nätverket mot FRA-lagen som sägs bestå av “tunga” politiker. Tidningens ledarskribent Marcus Svensson konstaterar att uppropet av allt att döma leds av Per Hagwall, en nyliberal moderat från Bromma, som nu senast bloggat om att vuxna män borde få ha sex med 14-åringar:

Exemplet säger oss att Hagwall är en perifer person inom sitt parti, både ur ett idé- och maktmässigt perspektiv. Ändå väljer Dagens Nyheter att beskriva honom som en tung borgerlig politiker, en av de 15 som startat ett nätverk mot regleringen av den verksamhet FRA bedriver. Bland övriga på listan finner vi ett oppositionsråd i Ljusdal, ett annat i Norrköping, borgerliga ungdomsförbundsordförande och kristdemokraternas europaparlamentariker Anders Wijkman, som lever lika långt från sitt partis markcirkel som den som rekryterade honom – Alf Svensson.

Läs hela artikeln.

Beröm måste
också delas ut till MUF:s Niklas Wykman som inte lurades att skriva på uppropet.

___________________
Läs även andra bloggares åsikter om , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

9 reaktioner till “Nya borgerliga FRA-nätverket sågas”

 1. den artickeln är ett typexempel på svartmålning.

  Man väljer ut EN person i nätverket som har en åsikt som inte är “fin” och sen så förvränger man den åsikten till oegenkänlighet och använder detta för att svartmåla hela nätverkent. jag är förvånad över att du faller får så tydliga logiska felslut och svartmålning.

  Notera att tidningen helt ignorera att Per Ankersjö är ordförande i nätverket, detta troligtvis för att det inte går att svartmåla Ankersjö på samma sätt som Hagwall.

  Men visst alla medel är väl tillåtena då man är stockkonservativa och inte har sakargument.

  /C
  ps här är hagwalls inlägg som ska vara så hemskt. läs och döm själva
  http://www.hagwall.nu/

 2. “Röd Libertarian tycker, liksom jag själv, att denna morallag, och tillämpandet av den, är totalt vansinne”, skriver Hagwall.

  Den lag som åsyftas är brottsbalken, den lag som säger att vuxna inte får ha sex med barn.

 3. På vilket sätt är sågningen i SMP ett försvar för FRA-lagen? Inte ett enda argument bemöts…

 4. Det nätverkarna försöker med är att säga att de är “tunga” politiker. De säger sig ha auktoritet i kraft av att de är just dem de är. SMP påpekar dock träffande att de nog inte alls är så “tunga” som de själva tror.

  Deras hot mot regeringen blir därför lite larvigt.

  Men vad har detta med FRA-lagen att göra? Sakligt sett inte ett skit. Och det är ytterligare en sak som gör deras upprop löjligt. De presenterar bara sig själva som “tunga” utan att komma med något i sak.

 5. För sakens skull så kan jag påtala att den ingress som finns till debattartikeln har skrivit alldeles på egen hand av DN.
  Det vi har att komma med är att vi egentligen bara erbjuder en gruppering som andra politiker (gärna riksdagspolitiker) kan samlas kring.

  Vad har du själv att komma med förutom att utmåla andras försök att påverka politiken som “löjliga”. Du har inte en känsla av att du själv kommenterar det hela en smula “von oben”?

  Jag är i övrigt fullständigt klar över att det räckte med att vifta med en rysk flagga som måltavla för att du skulle kasta tanken på integritet överbord och vara nöjd.

 6. Jag imponeras inte av upprop. Det är allt. Har ingenting emot att diskutera själva sakfrågan med nätverkarna, eftersom gruppen, trots tönterierna med att rada upp titlar, ändå är för kabelspaning i sig, till skillnad från folkpartistupproret som verkar helt förvirrat. Piratpartigänget är dock bortom all räddning eftersom det inte vill ha ett FRA alls.

  Och som jag skrivit i tidigare inlägg är jag för en totalomarbetning av allt integritetsskydd på underrättelsefronten. Ser gärna en nystart i just den delen. Man bör kunna lära av USA och deras kongressutskott för övervakning av underrättelsetjänsten.

 7. Nej, uppenbart är att du inte imponeras av upprop. Fast å andra sidan så kanske man skulle kunna se själva partierna som en destillerad och organiserad variant av upprop.

  Vad gäller “tönteriet” med att rada upp titlar så handlar det snarast om att vissa av oss inte är så särskilt rikskända och anledningen till underskriften av artikeln kanske behöver motiveras.

  Vi är utan tvekan absolut emot massavlyssning och vi kan möjligen acceptera en kabelspaning som inte riskerar den personliga integriteten.

  Ja, du har skrivit att du är för en totalomarbetning av allt integritetsskydd på underrättelsefronten. Frågan är bara i vilken riktning och om det därmed blir bättre eller sämre ur integritetsperspektiv. Vad gäller integritetsfrågor och USA så vet jag inte riktigt om jag vill se oss “lära oss” något av det. Jag vill nog kunna ha rätten att rita en bild av Reinfeldt tillsammans med en schavott (om jag ser någon som helst anledning till det) utan att få påhälsning hemma eller på jobbet av män med hörsnäckor i örat och NSA-kostymer.

 8. Stefan, Stefan… Hur du av Svenssons förvirrade artikel lyckades få det till att jag är ledare för nätverket är det nog ingen som begriper.

  Du verkar också leva i barnatron att det är någon annan än debattredaktören som sätter rubrik och ingress på inläggen på DN Debatt.

  Ang. våldtäktsdomen, Som jag skrev och domstolen själv konstaterade var sexet ömsesidigt frivilligt. Att kalla det för “våldtäkt” är politiskt korrekt idioti.

  Den gamla lagen förbjöd även den sex med personer under 15, den var fullt tillräcklig.

  Med den Olsson-Svenssonska rättspositivismen – “Den lag vi råkar ha nu säger att det är ett allvarligt brott så då är det inget mer att diskutera.” – skulle det fortfarande vara fängelsestraff för homosexualitet i Sverige…

  Nå, tack iallafall för att du gav mig möjlighet att bemöta Svenssons påhopp.

 9. Ber om ursäkt för att jag felaktigt utnämnt dig till ledare för nätverket.

  Något sådant som frivilligt sex mellan en vuxen man och två barn finns inte. Barn har inte förmåga att uttolka sin egen vilja på rätt sätt. Barn förstår inte vad de gör.

Kommentarer är stängda.