Se upp för www.fordonsvarderingen.se! Ett blufföretag.

Ibland gör man dumma saker. Jag lät mig luras av vad jag trodde var en kul gratistjänst. Företaget Fordonsvärderingen AB annonserade på Internet om att man kunde få en snabbvärdering av sin bil och få resultatet direkt med SMS. Döm om min förvåning när jag nu fått en faktura på 399 kr!

Det framgick inte på hemsidan att tjänsten kostade pengar, och jag trodde heller inte att det var en riktig tjänst som såldes. En bil kan inte värderas på distans. Det förstår ju vem som helst. Jag trodde att det var en kul grej, som marknadsföring för något annat.

Nu har jag googlat företaget, och minsann, Konsumentombudsmannen har beslutat sig för att stämma företaget för falsk marknadsföring.

Att det rör sig om ett blufföretag vars enda syfte är att lura folk på pengar är uppenbart. Det är inte bara marknadsföringen som är falsk. Företaget försöker också lura folk att betala fakturorna två gånger. Läs här.

Företaget försöker även skapa ett rykte om sig som professionellt genom att skapa fejkade hemsidor där företaget får beröm.
Bloggar med bara ett inlägg är uppenbart fejkade. Några exempel:
http://www.fmckumea.nu/
http://www.ungtfolk.nu/
http://www.jmc.nu/

Nu har jag skrivit till företaget och sagt att jag bestrider fakturan med hänvisning till lagen om distansavtal. Skulle inte förvåna mig om de skickar en påminnelse och hotar med indrivning. Det blir i så fall en strid som jag ser fram emot.

Alltså, se upp för www.fordonsvarderingen.se alias www.fvab.se. Gå gärna dit och titta, men skicka inte in registeringsnumret på din bil! Det gjorde jag, och blev utsatt för ett bedrägeriförsök. Ouppmärksamt och dumt, kan tyckas, likväl är det inte lagligt att sno folk på pengar bara för att de är dumma.

Uppdatering 4 januari 2009
Läs också mitt senare publicerade blogginlägg om hur man ska göra för att slippa betala: https://stefanolsson.nu/2008/12/30/betala-inte-om-blufforetaget-fordonsvarderingen-ab/

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

10 reaktioner till “Se upp för www.fordonsvarderingen.se! Ett blufföretag.”

 1. Hej !!!

  JAg har också blivit utsatt för detta , jag har skrivit ett mail till dom att jag har inte gått med på detta. Men nu har jag fått en påminnelse och höjd avgift från 399 till 449 kr . Jag undrar hur har det gått för dig ?

  Skriv mail blomblom@sverige.nu

 2. Det gick bra. Jag påpekade för dem att de brutit mot lagen om konsumentskydd vid distansavtal. De erkände naturligtvis inte att de gjort något fel. Så därför påpekade jag för dem att de dessutom på sin hemsida säger sig ha en 100%-nöjd-garanti. Är man inte nöjd till hundra procent får man värderingen “gratis”. Det gick vägen. Jag fick ett svar att de accepterade garantin. Jag har alltså inte betalat.

  Skriv till dem och säg att du inte är 100% nöjd. Om inte det funkar så vänd dig till Allmänna reklamationsnämnden.

 3. Hej, råkade ut för samma sak, ringde och sa att jag bestred fakturan eftersom det inte framgick att tjänsten kostade pengar. Detta köpte de inte, deras telefonister har helt klart fått en utbildning i hur man förnedrar folk som ringer in. En bra sak att veta är iallafall att om man bestrider fakturan kan de inte skicka den till inkasso. Fick via diskussioner på forum veta namnet på en ansvarig person på företaget som andra fått sina fakturor avskrivna av, fick tag i honom, han sa bara “Ska jag uppfatta det som att du inte är nöjd”, jag svarade jakande och då var fakturan helt plötsligt avskriven. Det jobbiga med det hela är att man känner sig så otroligt dum, samt att deras telefonister i princip säger att man får skylla sig själv. Bluff var namnet!

 4. Hej jag har också blivit lurad men nu har dom ändrat i sin hemsida.
  Förut stod det att det något om kostnadsfritt men det gör det inte nu.
  Tack för hjälpen ska skriva till dom att jag inte är 100% nöjd.

 5. Jösses! vare så många som blivit blåsta på samma sätt som jag!!!?

  Ja man skulle ha varit mera energisk som Stefan å gett fan i å betala. Men gjort är gjort å nu sitter jag med ett fullständigt värdelöst värderingsintyg!!

  Härligt att dom får på nöten!
  Hell dej Stefan!
  Ingvar/Säkerhetsvakt på Riksdagen

 6. Tack, Stefan, för att du tar dig tid och bemödar dig att varna för skojarna i Kristianstad (FV*AB). jag har följt dina råd att hänvisa till DHL och KO-stämningen till Marknadsdomstolen (inlämnades i somras). Men företaget fortsätter obekymrat i samma stil fortfarande. Hoppas det kommer en dom snart.

 7. Hej, Ja nu går jag igång! Googlede företaget i kväll, och har fått motivation. Peter Söderberg tror jag han heter, killen som var oavhört otrevlig i telefon när jag ringde och sa jag inte ville betala. Jag skall följa Stefans råd.!

 8. Poppade upp ett fönster där det bara stod vädera din bil. Fyllde i bilnummret och man skulle få svar på sms. Det stod inget om betalning. Det kom 2 sms, ett vad den var värd och ett hur man kan spara på sin bilförsäkring. Fick inbetalning på posten på 399 kr. Skickade tillbaka intyget , och rekomenderade det.Då var det inramt Sveriges bästa pris, de fanns INTE med när jag fyllde i uppgiterna.
  Det står att dom har 100% nöjda kuner, men jag är sååå besviken på dem! Är INTE NÖLD, känner mej lurad!

 9. Samma sak här den 24-e April!
  Jag skrev just ett mejl och väntar på svar. Nämnde både “100% nöjd” samt “lagen om konsumentskydd vid distansavtal”.

Kommentarer är stängda.