Är det här demokratiskt ledarskap är USA illa ute

Demokratiska partiets ledare i Representanthuset, i amerikanska kongressen, anklagades igår för att ha provocerat fram nej-röster från republikanska ledamöter när det var dags för omröstning om räddningsplanen för de amerikanska bankerna. Det kan låta märkligt. Men vad är det egentligen man vill se hos en ledare i ett oögonblick av nationell kris? Att hon först ingår en överenskommelse med sina rivaler för att minuten senare kalla dem för skitstövlar? Är det ledarskap?

Filmen visar Nancy Pelosis tal inför omröstningen. Pelosi är talman i Representanthuset och demokratiska partiets gruppledare. Det är hon som leder partiet i kongressen.

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Är det här demokratiskt ledarskap är USA illa ute”

  1. Att republikanerna röstar ned förslaget och sen säger “det är Nancy Pelosis fel, hon retades, och då var vi tvungna att rösta mot vår övertygelse”, och att någon ens tror att det är ett vettigt resonemang – det är det märkliga.

  2. Visst finns det mycket av sandlåda över representanthusets agerande, men de största bäbisarna (jo, så stavas det) är republikanerna. Stoppa en krispaket för att elaka Måns gjorde dem sura. Dessutom är detta antagligen enbart ett svepskäl bakom den mer viktiga förklaringen: de var rädda att inte bli omvalda av sina väljare i valkretsarna om de var med och gav Wall Street 700 miljarder.

Kommentarer är stängda.