Socialdemokratiska lärdomar av Georgienkriget – ännu större besparingar på försvaret

Är det någon som minns kriget i Georgien? Det var inte så länge sen så någon borde kunna komma ihåg det. Det var i augusti i år. Socialdemokraterna var då, direkt efter kriget, villiga att gå ifrån sitt krav på ytterligare nedskärningar i försvaret. Idag kom dock besked på vad sossarna egentligen vill – nedskärningar!

Läs på sidan 120 i socialdemokraternas budgetmotion så ser ni själva hur det ser ut. 3,8 miljarder ska bort. Dessutom ska Sverige stänga ned sin insats i Kosovo och inte ta ledningen för Nordic Battle Group 2011 som vi lovat övriga länder i EU att göra.

Den socialdemokratiska lärdomen av Georgienkriget är alltså att vi ska dra ned på försvaret. Vi ska inte delta i internationella fredsbevarande operationer. Och vi ska inte ha något försvarspolitiskt samarbete med länder som Norge eller Estland.

Georgienkriget måste ha gått sossarna helt förbi eller så är minnet ovanligt kort. Det minsta man kan begära är väl i alla fall att man kommer ihåg vad man själv har sagt.

______________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Socialdemokratiska lärdomar av Georgienkriget – ännu större besparingar på försvaret”

Kommentarer är stängda.