Berlin upp i ledningen, Stockholm halkar efter

Nu kommer intressanta nyheter om plug-in-hybridernas stundande ankomst. I Berlin ska det om ett år finnas 500 laddningsstolpar för dessa bilar. Plug-in-hybriden är den elbil som till skillnad från anda elhybrider laddas upp via ett helt vanligt eluttag.

Men varför sker denna satsning i Tyskland och inte i Sverige? Var är alla de politiker som skryter om Sverige som ett föregångsland på miljöområdet? Ser ni inte att vi håller på att bli omsprungna?

I Sverige har vi tyvärr talat alldeles för mycket om hur bilismen ska kunna begränsas, med exempelvis trängselskatter. Men bilarna kommer inte att försvinna, särskilt inte nu när det äntligen kommer riktiga elbilar. Om Berlin kan ha laddningsstolpar på plats nästa år borde Stockholm också kunna ha det. Det handlar ju för tusan bara om att fixa fram vanliga eluttag!

__________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Berlin upp i ledningen, Stockholm halkar efter”

  1. Men el ska vi ju inte heller konsumera, verkar mest som om miljödårarna vill att vi bara skall lägga oss ner och dö.

Kommentarer är stängda.