Media tvingar kvinnliga politiker att lägga pengar på kläder

Oftast är svensk media trendkänslig och vänstervriden. Man kan lugnt utgå ifrån att nästan alla journalister nuförtiden är skolade i genusteori. Därför är det med förvåning man tar del av rapporteringen omkring Sarah Palin. Nu är det tydligen ett problem att republikanska partiet stajlat henne och hennes familj för mer än 150 000 dollar. Men varför tror ni att de har gjort så?

Jo, därför att media inte klarar av att skriva om kvinnliga politiker utan att kommentera deras kläder. Så var det med den genusmedvetenheten. Både Aftonbladet och Svenska Dagbladet har Palins nya garderob som förstasidestoff på sina hemsidor idag.

Jag har full förståelse för att hon har gått med på att låta sig stajlas. Om hon alls ska kunna komma ut med ett budskap måste kläderna sitta snyggt. Det är först då media kan tänka sig att lyssna på vad hon säger. Det är bedrövligt.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Media tvingar kvinnliga politiker att lägga pengar på kläder”

  1. Bra kommentar! 12/7 kommenterade AB Reinfeldts kläder och påstod att Filippa måste ha valt de eftersom han var så snygg! Så är det med den genusmedvetenheten.

Kommentarer är stängda.