Bosses problem är att han inte hänger med

Egentligen tycker jag inte att det här med att hänga med i utvecklingen är ett seriöst argument vare sig för eller mot någonting. Men när det gäller ny teknik som påverkar vårt sociala beteende på ett så genomgripande sätt som kommunikationsteknologi finns det inte mycket annat man kan säga om dem som inte vill ändra på något. Som exempelvis min gamla lärare och kollega Bo Rothstein. Han hänger inte med.

Bosse har kommit fram till att han inte gillar bloggosfären, eftersom den är fylld av dynga. För den konservativt lagde är det naturligt att reagera med oro. Var det inte bra som det var? Hade vi inte en fin offentlig debatt redan? Den kanske inte var perfekt, men visst fungerade den?

Jo, visst var det så. Saken är dock att dynga, för bloggosfären är verkligen fylld med dynga, är bra för växtligheten. Bosse gillar deliberativ demokrati, alltså pratdemokrati, en demokratiform där man sätter det gemensamma samtalet i centrum. Och är det någonting som just har förbättrats är det deliberationen.

Min egen blogg kan tjäna som exempel. Jag har alltid spritt mina åsikter omkring mig. Mina vänner uppskattar det. Inte för att de håller med mig i allt, utan för att jag ger intressanta kommentarer. Förr kommunicerade jag mina politiska åsikter med kanske 5–6 personer i veckan. Tack vare min blogg når jag mellan 700 och 1000 personer varje vecka.

Bloggosfären innebär en jättedemokratisering, och inte alls såsom Bosse menar något som bara gynnar de som redan är duktiga på att tala för sig. Som proffsdebattör har Bosse själv närmast klippkort på DN Debatt. Han behöver ingen blogg, eftersom han har tillgång till den största dyngspridaren av alla. Det som har hänt med bloggandet är att vi andra plötsligt är med och leker. Vi har hittat ett sätt att konkurrera med Bosse och andra elitpersoner som tidigare hade debatten för sig själva. Tiderna förändras.

___________________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Bosses problem är att han inte hänger med”

  1. Bo Rothstein är en notoriskt obalanserad person som dyker upp med jämna mellanrum. Här retar han sig på nyliberalismen, och absolut med rätta, och skäller därför på bloggsfären i sin helhet. Elementärt kategorimisstag. Korkat så det förslår. Men när professorer i typiskt darriga ämnen, odlade i akademiskj kravlöshet, skall till att ta till orda med Pompa & Auktoritet, tja, så bler det ju tyvärr så här.

    Bo Rothstein gör klokt i att inte skaffa egen blogg. Han skulle inte klara sig i konkurrensen.

Kommentarer är stängda.