“Lika dumt som att religion är något privat”

“Jag gör vad jag kan. Någon måste berätta om tron i sekulariserat land. Jag tänker inte ställa upp på löpsedelns moral. Det är lika dumt som att religion är något privat.” Orden kommer från David Harris, rappare från Kista, Stockholm. Kristen hip hop.

Kristen popmusik kan ofta bli töntig. Nutida kristen musik är nästan bara lovsånger, och det blir lite urvattnat efter ett tag. Kristendomen är mycket rikare än så. Det är en religion som spänner över allt i livet. Allt från livets allra mest bittra stunder till de mest fantastiska.

Det fina med David Harris texter är just att de spänner över hela fältet. Han har till och med skrivit något så ovanligt som en klagopsalm Rädda mig: “Jag kan inte gå längre, det går inte, kan inte ta ett steg till, mörkret är framför mig, jag orkar inte se, vill förtrösta men smärtan förökar sig. Natten den är här nu när ångesten besöker mig, mitt i min ensamhet. Varför döljer du dig?”

David Harris kristendom innnehåller inget larv, inga tramsiga omskrivningar för att alla ska känna sig bekväma och inga eftergifter för modern töntteologi. Istället är det klassisk kristendom, såsom den har predikats i snart 2000 år. Det känns bra, verkligen bra, och befriande. Befriande just för att den inte ber om ursäkt för sig själv. Därtill presenterat på ett personligt sätt.

Info om skivan hittar man på: www.misericordia.se. Är du intresserad av modern kristen musik? Köp den! Är du intresserad av hip hop från förorten? Köp den!

______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

5 reaktioner till ““Lika dumt som att religion är något privat””

  1. Lucifer betyder ljusbärare. Vet faktiskt inte varför djävulen har kommit att få det namnet, eftersom det ju passar bäst på Jesus, den främste ljusbäraren av alla.

  2. Lucifer är det namn Satan tycker om att gömma sig under, hans täcknamn, om man får tro kyrkofäderna. Hans riktiga namn är dock just Djävul (isärkastare) och Satan

Kommentarer är stängda.