Svensk media förmedlar lögner om Sarah Palin

Dick Erixon kommenterar på sin blogg SvD:s artikel om lögnerna som spritts om Sarah Palin och som godtrogna journalister rapporterat som nyheter.

Jag har inget annat att säga om detta än vad Erixon har, utan skriver bara detta inlägg för att ingen ska missa denna fadäs. På nytt visar detta hur kvaliteten på svensk media när det gäller att rapportera om amerikansk politik. Sarah Palin är för många svenskar närmast en utomjording. Alltså tror man på precis vad som helst.

För övrigt visar den här incidenten vilken betydelse bloggar har nuförtiden. Lögnerna kommer nämligen från en blogg, och spridits vidare av andra bloggar. Senare har journalister plockat upp dem och påsått att det är deras källor. Vanligt folk kanske inte läser bloggar, men journalister gör det.

_______________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Svensk media förmedlar lögner om Sarah Palin”

 1. Dick Erixon citerar en felaktig artikel där journalisten inte läst innantill.

  “The pranksters behind Eisenstadt acknowledge that he was not, through them, the anonymous source of the Palin leak. He just claimed falsely that he was the leaker–and they say they have no reason to cast doubt on the original story.”

  När Palin skulle försöka försvara blundern sa hon att det tagits ur sitt sammanhang när hon talade om “the continent versus the country when we talk about Africa there”. Alltså visar hon att hon till och med i sin dementi fortfarande tror att det finns ett *land* som heter Afrika.

  Så hon är långt ifrån rentvådd vad det gäller att vara en ruksigt obildad typ.

 2. Och nu är sidan som Dick länkade till borta. Det roliga är ju att Dick vinklar det till bristande källkontroll och att han sen inte själv kollade NYT-artikeln som SVD-journalisten missuppfattat.

 3. Som vanligt är Amerikanska val smutsiga.
  Och detta med Palin är nog faktiskt omöjligt säga vad som stämmer.
  Media granskar alltid hårt och ofta så ligger lobbyister bakom för att kunna fixa ett vinnande valscoop.

  Man kämpade ju i Sverige oerhört hårt under sista valet för att hitta nåt slaskigt om Göran P.
  Man lyckades i princip inte.

  men i gengäld lyckades Skattebetalarnas förening med ett scoop bara en dag eller om det var två, ja då hade man ett smaskigt program där Görans herrgård blev ett helt program om, hur han hade satt upp den bland överklass o.s.v
  Men det var bara ett valpropaganda för att förkasta persson som fortsatt ledare.

  Omtalas kan jag gillade aldrig Persson.

  men media kan verkligen vinkla till det, Palin blev bara ett av alla offer. Både Mcain och Obama fick utstå mycket.

  Det är ju så här politik har blivit gränserna tänjs allt längre in i omoralens morallöshet.

  Men en sak Obamas vinst är en trendändring politiskt och kommer förändra USA ja förmodligen hela världen på ett eller annat sätt.

Kommentarer är stängda.