Sanningen bakom lögnerna om Sarah Palin

Lögnerna om att Sarah Palin skulle ha misstagit Afrika för ett land verkar leva vidare. Dick Erixon gjorde mig uppmärksam på att flera svenska tidningar vidarebefordrat lögnerna utan någon som helst form av källkritik. Nu har en person som kommenterat mitt förra inlägg påstått att Erixon missuppfattat historien och trott sig hittat bevis för att historien är sann.

Då är det väl lika bra att någon kollar upp historien ordentligt, dvs. gör det jobb som svenska journalister borde ha gjort från början. Det är inte svårt att göra. All information finns på nätet.

Problemet är att Sarah Palin efter valförlusten har blivit utsatt för en ondsint ryktesspridning av personer ur John McCains kampanjstab som vill skylla förlusten på henne. FOX News snappade upp dessa rykten och förmedlade dem vidare. Skämtbloggaren Eisenstadt hängde på och påstod att han var källan.

Därefter spred sig ryktet som en löpeld, där nyhetskanalen MSNBC förmedlade historien. Även Los Angeles Times och The New Republic lät sig luras av Eisenstadt, som på skämt utgivt sig för att vara rådgivare till McCain. Senare kom så också svenska tidningar att haka på.

New York Times var dock lite mer skeptiska och kollade upp vem denne Eisenstadt var, och det visade sig att han helt enkelt var en bluff. Själva ryktet kommer dock inte från honom, utan just från före detta McCain-medarbetare som av någon anledning vill baktala Sarah Palin.

På den här videon kommenterar Palin själv ryktena:

http://community.adn.com/adn/node/134161

Som framgår är det med all sannolikhet så att det är felsägningar från Palin under förberedelser inför debatter som ligger till grund för ryktesspridningen. Illvilliga kommentatorer fortsätter dock att tro att Palin i alla fall inte visste att Afrika var en kontinent. De menar att hennes ord:

If there are allegations based on questions or comments I made in debate prep about Nafta — about the continent versus the country when we talk about Africa there — then those were taken out of context. And that’s cruel, it’s mean-spirited, it’s immature, it’s unprofessional and those guys are jerks if they came away with it taking things out of context, then tried to spread something on national news.

visar att hon fortfarande skulle tro att Afrika är ett land. Men som framgår av videon återger hon vad som sagts av andra om henne. Som alla vet är talspråk rörigare än skriftspråk. Det är märkligt att Palin väcker upp en sådan illvilja att folk tar till vilka felciteringar som helst.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

3 reaktioner till “Sanningen bakom lögnerna om Sarah Palin”

  1. Hon är inte PK inte ens i USA. Så fort en kvinna når en högre synlig position och avviker från normen (vem nu har satt det) börjar skitsnacket.

  2. Jag saknar signaturen JET som tidigare varit inne här på bloggen i Palinämnet. Kanske inte är lika kul längre?

  3. Det lite märkliga är att i svensk media har nästan all kritik mot Hillary Clinton påståtts egetligen bero på att hon är kvinna. När Sarah Palin kritiseras (bl.a. med hänvisningar till hennes klädkonton och tidigare karriär i skönhetstävlingar) då beror det på att hon saknar politisk erfarenhet och omdöme…

Kommentarer är stängda.