SL ska köra ända till Uppsala. Lysande!

Alliansen i Stockholms läns landsting vill att SL ska köra pendeltåg ända till Uppsala, meddelar idag Christer Wennerholm (m) på sin blogg. Det är lysande. Snart är SJ:s monopol brutet. Har vi tur får vi riktig konkurrens på en av Sveriges mest trafikerade pendelsträckor.

Kan det råda något tvivel om vilket politiskt läger det är som satsar framåt? Förut kunde man inte ens köpa SL biljetter i Uppsala och UL biljetter i Stockholm. Det fanns inget samarbete alls. Idag kan man åka med Upptåget från Uppsala till Upplands-Väsby, och nu vill Wennerholm i Stockholm att man ska kunna åka SL-pendel till Uppsala. Självklart måste därför också Upptåget få kunna gå ända till Stockholm C.

Skryt lagom, hör jag nu några av mina vänner och läsare tänka. Det där hade väl hänt ändå? Jaså? Varför hände det inte tidigare? Nu har vi Alliansen i ledningen i både Uppsala län och Stockholms län. Respekten för SJ:s monopol är borta. Tror ni att det hade hänt om monopolkramarna i vänstern hade fått sitta kvar?

___________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

6 reaktioner till “SL ska köra ända till Uppsala. Lysande!”

 1. Visst är det bra med konkurens Stefan. Men det bör inte gälla allt.
  Med konkurens kan linjer läggas ner om det inte är lönsamt för privata. Nu tror jag inte detta gäller Just kring Uppsala resp Stockholm.
  Men vad jag vill påskina är att Marknaden löser inte alls som moderaterna tror.

  Att det t.ex. är 250 000 sökande efter bostad i Stockholm är skandal detta när det faktiskt efterfrågas arbetskraft i Stockholm.Där har borgarna fel, marknaden bygger bara för de som har pengar. Medan bostad behöver alla fast de inte har pengar.
  Jag brukar säga det ska vara balans i allt och då menar jag allt.

 2. Tror du är lite delad i din politiska ställning Stefan.
  Du vill ha privat då det passar dig och du vill ha stat då det passar dig.
  Ja så kan man faktiskt också ha rätt i att tänka det skapar en slags balans.

  Välfärd vill du det ska satsas på, Och är det någon som kan satsa på välfärd så är det sosseblocket.

  Vill du ha en välfärd som endast ska gälla de som jobbar ja då gäller moderatalliansen.

  Jag vill utan tvekan ha bra socialförsäkringssystem för alla, och då menar jag alla. Men samtidigt både statligt ägande samt privat ägande.
  Det är bara frågan om vad det gäller. Såg om Sau Paulo i Brasilien på tv4 fakta. Där fanns inga socialförsäkringar. Men där fanns en mycket otäck stad i gengäld.
  Kan ses igen 29/12 01.15 se det.
  Kul Stefan du vill ha kommentarer

 3. Lysande! Konkurrens är inte endast bra för priset utan torde också kunna sätta press på SJ att förbättra punktligheten. Idag är vi tusentals pendlare som kan vittna om hur illa det är ställt med passningen av tidtabellerna. Konkurrens är bra för alla, men särskilt bra för kunderna – resenärerna. För oss vanliga medborgare alltså.

 4. Du Stefan avgör. Din blogg. Undrar vad jag hade skrivit. Kanske måste spara mina svarsinlägg så jag ser om det var åsikten eller ämnet du spolade.

Kommentarer är stängda.