Förbjud demonstrationer i Salem nästa år

Demonstrationsfriheten är grundlagsskyddad i vårt land. Det står ingenting om rätten att slippa våld på gator och torg, men det är ta mig tusan en lika viktig rättighet som någon annan. Det finns i alla fall ingen grundlagskyddad rätt för danska och tyska extremister att komma i hit och ställa till med bråk.

Jag instämmer till fullo i det rop på sans som de politiska företrädarna i Salems kommun gjorde i lördags på DN Debatt. Det är inte rimligt att Salemborna, som inte har ett endaste dyft att göra med den barnsliga kamp som pågår mellan extremvänster och extremhöger i vårt land, måste upplåta sin kommun åt ett årligt slagsmål.

Sjukast av allt är de inhyrda danska och tyska legosoldaterna, som kommit hit endast för att just slåss, och inte bara mot rasisterna, utan mot polisen. Vad har de alls i vårt land att göra?

Nästan lika sjukt är det också att behöva konstatera att vänsterpartiet av allt att döma inte tar avstånd från våldet. Uppropet från Salempolitikerna har ingen undertecknare från vänsterpartiet. Förbjud nästa års demonstration. Ingen civiliserad människa kommer att sakna den.

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

En kommentar till “Förbjud demonstrationer i Salem nästa år”

  1. Nä förbjud motdemostranterna, det är de som skapar problemet.

    I annat fall har du legitimerat att det är ok att med våld få stopp på demonstrationer man ogillar.

    Om ingen uppmärksamhet gavs till nationalsocialisterna så skulle de själva sluta men så länge internationellasocialisterna vill och tillåts puckla på dem så kommer detta problem att kvarstå.

Kommentarer är stängda.