Hellre en batong i huvudet än en gatsten

Enligt min obildade uppfattning är det bättre att få en polisbatong i huvudet än en gatsten från en vänsteraktivist. Kulturfenomenet Åsa Linderborg imponeras dock av modet hos dem som går ut för att kämpa mot fascismen med fysiskt våld. De är hjältar, medan polisen är busar.

Lindeborgs problem är att hon tycker att vänsteraktivisterna får oförtjänt hård kritik i media och oschysst behandling av polisen. Egentligen var det inga våldsverkare alls från vänster som kom till Salem förra lördagen, kanske någon, men egentligen inte, menar hon. Fascisterna, rasisterna, undgår dock kritik.

Jag är en av dem som kritiserat vänstervåldet utan att egentligen säga något om rasisterna. Låt mig förklara varför.

1. Jag vill att det ska råda lugn på gator och torg. Det är det viktigaste. Vanliga fredliga människor ska inte behöva stå ut med politiska slagsmål. Därför gillar jag polisbatonger och tycker att det är bättre att en och annan vänsteraktivist åker på stryk av polisen än att samme vänsteraktivist kastar sten i huvudet på en vanlig fredlig medborgare som inte har något med det larviga bråket mellan extremistgrupper att göra.

2. Jag bryr mig inte om att kritisera rasisterna/nazisterna/fascisterna eftersom det är en liten förvirrad skara idioter. De står under bevakning av SÄPO. De är kriminella och kommer för eller senare åka dit som alla andra brottslingar. Att debattera mot dem är fullständigt meningslöst.

3. Extremvänstern säger sig vara demokratisk och anti-rasistisk. Det är jag också. Därför tror jag att det finns ett uns av förståelse mellan oss som gör att mina argument kan förstås.

4. Extremvänstern har förgreningar in i vänsterpartiet. Vänsterpartiet samarbetar med socialdemokraterna och kommer att sitta i regeringsställning om vänsterkartellen vinner valet 2010.

5. Extremvänstern har debattörer som Linderborg som försvarar dem i landets största tidning.

Extremvänstern har våldsverkare i sina led. Vid sina motdemonstrationer hämtar man in legosoldater från Tyskland och Danmark. Dessa är inte ute för att protestera mot fascismen. De kommer för att slåss med polisen, eller för att krossa skyltfönster, som man gjorde i Lund 30 november. Vari ligger hjältemodet i att krossa ett skyltfönster? Jag tycker att vänsterextremisterna på det hela taget fått för lite kritik.

_________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

4 reaktioner till “Hellre en batong i huvudet än en gatsten”

 1. Men Stefan, försvarar du som “sann liberal” verkligen kollektiva bestraffningar av folk som vill åka till Salem för att demonstrera? Till och med minderåriga omhändertogs och frihetsberövades i flera timmar av dina kära poliser, fast de inget annat gjort än att ta pendeln till Salem. Det här börjar, just som Linderborg skriver, likna Tyskland på 30-talet!

 2. 1. Inga förbipasserade “vanliga” människor har blivit skadade under alla åren i Salem. Inte ens nazister har blivit skadade i Salem. De enda som blivit skadade är vänsteraktivister och poliser.

  2. Du visar tydligt att du inte har någon koll på de högerextrema i Sverige. Deras antal rör strax under medlemsantalet i vissa borgliga ungdomsförbund. Är LUC och CUF också bara några få idioter eftersom de har runt 700-1000 medlemmar? Du är väl medveten om att nazister bränt ner kulturhus, försökt mörda en barnfamilj bara nu i december månad? Även om de nu skulle vara idioter så är det okej att agera så?

  4. Kanske i din egna världsbild.

  5. Man hyr inte in några soldater. Har du några kvitton du kan visa på att man hyrt in folk från Danmark och Tyskland? Varför skulle inte människor från andra länder vara intresserade av att stoppa rasism? Eller Moderaterna i Sverige kanske aldrig träffar andra moderata politiker från andra länder utan bara rör sig inom Sverige, då kan jag förstå att du tror det ser ut så. I sådana fall kan jag berätta att vänstern är en internationell ideologi och därför är det absolut inget konstigt att man åker till andra länder för att hälsa på kamrater och hjälpa dem med deras problem.

 3. Att flytta folk från en plats där det riskerar att bli bråk är inte en bestraffning. Straffad blir man först efter rättegång, om man är skyldig.

  Kommentaren om att polisen skulle straffa någon genom sin insats visar vilken sjuk attityd extremvänstern har. Man ser på polisen på samma sätt som brottslingar gör.

  Har oskyldiga medborgare drabbats? Ja, vilka affärsinnehavare var det som fick sina skyltfönster krossade i Lund?

Kommentarer är stängda.