Jag ska gå på “stjärngossekonsert”

I Uppsala ger sedan många år tillbaks Uppsala Domkyrkas Gosskör en Luciakonsert kallad “Goder Afton, Mitt Herrskap!” Jag har aldrig varit och sett den. Som gammal körsångare är jag dödstrött på Luciatåg. Men på lördag gör jag ett undantag.

Det är nämligen så att jag som Uppsalabaserad bloggare blivit erbjuden en gratisbiljett, i utbyte mot att jag bloggar om evenmanget, vilket jag härmed gör. Det här är alltså ett reklaminlägg, kan man säga.

Jag gör dock gärna reklam för Domkyrkans gosskör. Jag sjöng själv i gosskör i Sollentuna en gång i tiden, och bidrar gärna med att sprida kunskap om evenmanget.

Varför ska man då se just det här evenmanget och inte något av de andra miljarderna Luciatåg? För egen del går jag ju gratis. Men för dig som måste betala blyga 90 kr kan istället nämnas att det är att Luciatåget faktiskt är annorlunda i det att det bara består av stjärngossar. Utlovats har därför mycket Staffansmusik. Dessutom är detta en av Uppsalas äldsta körtraditioner. Tydligen ingår det också ett “tomtespex”. Just det är kanske dock inte det som jag tror mest på…

Lördag kl 16 eller 19 är det som gäller på Uppsala konsert och kongress. Information om konserten hittar man här http://www.udg.se/goderafton/. Obs! Gå inte in på körens vanliga hemsida www.udg.se. För där finns ingen information om när konserten är eller vad biljetterna kostar. Något för kören att tänka på till nästa konsert kanske?

________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , . Pingat på intressant.se.

Dela med andra:

2 reaktioner till “Jag ska gå på “stjärngossekonsert””

  1. Och hur kändes det, då? För min egen del upptas förstås större delen av tiden åt att snyfta betaget över min egen gosses änglaröst, men jag fascineras också av herren med dreadlocks (Fredrik Kjellröijer) som klarar att balansera sin strut så tjusigt ovanpå dem varje år.

Kommentarer är stängda.